Foto: Youtube.com

Filip Krajinović gostovao je u "Probudi se" na Nova S, a povod je bila 10. godišnjica od osvajanja Dejvis kupa. Bilo je reči i o velikim duelima protiv Novaka Đokovića, kog nije uspeo da pobedi zbog pada u prelomnim momentima.

Reprezentativac Srbije evocirao je uspomene na 2010. kada su se Orlovi popeli na teniski tron.

PROČITAJTE JOŠ

„Bilo je to prelepo iskustvo sa Novakom Đokovićem, koji je tada igrao stvarno jako dobro. Uvek on igra dobro, ali tad je stvarno bio u formi i jako nam je bitno da on pobeđuje. Viktor je pobedio Lodru u finalu, i eto, brzo je prošlo deset godina. Okupili smo se sada da to proslavimo, nažalost, nisu svi bili u zemlji. Bilo je lepo setiti se tih momenata. Mala je ekipa, nisu svi uspeli da dođu“, rekao je Krajinović.

On je poželeo sreću Viktoru Troickom, novom selektoru, koji je nasledio Nenada Zimonjića.

„Pre svega, prijatelji smo, Ziki je odradio neverovatan posao, Viktor je sada selektor, svi smo ga podržali i jedva čekamo da opet igramo za reprezentaciju. Nismo mogli ove godine da igramo zbog ove situacije, nadam se da će biti prilike“.

Bilo je reči i o druženju sa reprezentativcima.

„Stvarno smo van terena bliski, idemo na odmore, volimo se van terena. Kad dođemo na teren, svako želi da pobedi. Izuzetno ih cenim, Duci Lajović je jedan od najboljih prijatelja. Lepo je imati prave prijatelje oko sebe“, dodao je Krajinović.

U prethodnom periodu, Krajinović je uspevao ozbiljno da namuči Novaka Đokovića, ali mu je malo nedostajalo da to kruniše pobedom.

„S Novakom je teško, on je heroj nacije, idol. Ali želim da pobedim, smatram da mogu to da uradim. U Rimu smo imali veoma težak meč, dobio me tek posle dva seta, u Beču sam onda promašio set loptu, ali to je veliko iskustvo za mene. Nadam se da ću ga pobediti uskoro. Ali eto, možda se skrati ruka u bitnim momentima kada znate da preko puta stoji najbolji svih vremena“, priznao je Somborac.

Novak Đoković je inače trenutno u Beogradu, okupio je tenisere sa kojima radi i kojima pomaže.

„Nas 15 je na teniskim terenima Novak, spremamo se i treniramo, ne znamo za šta, ali nadamo se za Australijan open. Svaka mu čast što je okupio najbolje iz Srbije, i Damir Džumhur je tamo. Lepo je što je i Nole tu, daje nam savete, hvala mu na tome. Nadamo se da će uskoro sve biti normalnije, izgubili smo i mi motivaciju kad igramo pred praznim tribinama“, otvoreno je rekao Filip.

On je otkrio i da ga više ne trenira Janko Tipsarević, koji mu je i dalje menadžer i sa kojim traži novog stručnjaka. Takođe, cilj za 2021. je ulazak u 20 najboljih na svetu uz što bolje partije na Grend slemovima, ako ih bude.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar