Rodžer Federer ATP Ženeva
Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Švajcarski teniser Rodžer Federer poražen je u četvrtfinalu Vimbldona u sredu popodne, ali poraz poput ovog od Huberta Hurkača dugo nije doživeo.

Na prste jedne ruke se može nabrojati kada je jedan od najvećih tenisera u istoriji izgubio jedan set sa nulom.

PROČITAJTE JOŠ:

Federeru se to desilo samo pet puta zajedno sa 6:3, 7:6 (4) i 6:0 protiv Hurkača. Problem je što je jedan od najboljih tenisera koji su igrad igrali na travi uglavnom te setove gubio na svojoj najslabijoj podlozi – šljaci.

Vinsent Spadea je pobedio Federera u Monte Karlu 1999. sa 7:6, 6:0, Patrik Rafter ga je pobedio na Rolan Garosu iste godine sa 5:7, 6:3, 6:0 i 6:2, a Rafael Nadal ga je pobedio na Rolan Garosu 2008. sa 6:1, 6:3 i 6:0.

Međutim, kada je reč o mečevima na travi, Federer je u sredu doživeo jedan od najvećih „šamara“ u karijeri kakav nije pretrpeo od Bajrona Bleka.

Pune 22 godine su prošle otkako je veliki šampion izgubio od Bleka u jedinom međusobnom meču sa 6:3 i 6:0 na turniru u Kvinsu.

Imajući sve to u vidu, kao i sopstvene godine, Rodžer je posle meča sa Hurkačom rekao da će dobro sesti i razmisliti o svemu što se dešava, mada je nagovestio da svoje navijače još uvek neće osloboditi svojih bravura i otići u penziju.

BONUS VIDEO: Novak je „ometlao“ Fučoviča i sprema se za polufinale Vimbldona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar