Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Američki teniser Endi Rodik, koji se povukao iz takmičenja 2012. godine, napravio je svoju listu od 10 najboljih u istoriji tenisa.

Bivši broj jedan, koji će tokom mesec dana biti stručni saradnik na televiziji „Tenis Čenel“, počeo je da radi nedavno, i to na svoj zahtev.

Želja mu je ispunjena, pa Endi tako ponedeljkom, sredom i petkom daje svoje opservacije na aktuelnosti iz sveta tenisa.

Sada je imao zadatak da napravi listu od deset najboljih u istoriji tenisa, tačnije da izabere pet igračica i pet igrača.

Naravno, na listi od pet tenisera našla su se imena igrača „velike trojke“, Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera, a uz njih još i Roda Lejvera i Pita Samprasa.

Kod dama, Rodik je napravio malo iznenađenje, izostavio je vlasnicu 24 grend slem titule, Margaret Kort, rekorderku u istoriji sporta.

Umesto nje je stavio Bili Džin King, a tu su i Serena Vilijams, Štefi Graf, Kris Evert i Martina Navratilova.

Rodik ih nije ređao po značaju, već je samo napravio izbor.

PROČITAJTE JOŠ:

„Borga nema na listi, da je još igrao, ne verujem da bi ostvario Nadalove brojke na Rolan Garosu. Igra je otišla daleko od tada, videli ste šta rade Rodžer, Novak i Rafa, to je potpuno nova stvar. Sve se promenilo, Sampras je prestao da igra sa 32, Agasi sa 36. Kada bih gledao šta je Borg radio i kako bi igrao recimo do 32. ili 33. godine, bio bi to pokušaj revidiranja istorije“, rekao je Endi.

Ono što je najinteresantnije došlo je na kraju. Kada su ga pitali, ko je po njemu u obe konkurencije najbolji u istoriji, Endi je rekao:

„Trenutno Serena Vilijams i Rodžer Federer. Ako Novak bude u nekom momentu uspeo da ima isti broj grend slem titula kao Rodžer ili Rafa, onda za mene dolazi do značaja taj njihov međusobni skor i broj masters titula. Činjenica da Novak protiv gotovo svakog od ljudi sa kojim je igrao više puta, uključujući i Endija Marija, ima pozitivan skor – to je nešto neverovatno. Ima bolji skor u duelima sa Rodžerom i Rafom i ako na kraju bude imao jednak broj slemova, biće teško sporiti da je onda on najbolji“, zaključio je Rodik.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram