Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Dobar glas daleko se čuje, a glasove zlovoljnih tenisera u Australiji ovih dana čuje cela planeta. Izuzetak nije ni Roberto Bautista Agut.

Španski teniser i svetski teniski broj 13 morao je da se izvinjava zbog kritika upućenih na račun uslova i organizacije Australijan opena.

#related-news_0

Turnir počinje od osmog februara, trajaće do 21. tog meseca, a veliki broj igrača i igračica je u dvonedeljnom karantinu u sobama bez mogućnosti treninga.

Damir Džumhur se već žalio na hranu, Novak Đokovića je tražio duže od pet sati treninga, Julija Putinceva je istakla da teniserima niko nije rekao da će karantin biti toliko strog, a Bautista Agut je na snimku, koji je procurio u javnost, rekao da se oseća kao u zatvoru.

„Isto je (kao u zatvoru), samo sa internetom. Ovi ljudi nemaju pojma o tenisu i treninzima na terenima, ovo je potpuni raspad. Kontrolu svega ne sprovodi Teniski savez Australije, već njihova Vlada. Možeš ti da radiš u sobi, ali nije isto. Osećam se napeto i ne mogu da zamislim dve nedelje ovoga. Stvarno je teško, moraću mnogo da radim na tome da održim mentalnu stabilnost“, rekao je Bautista Agut u razgovoru.

Ubrzo je morao da se izvinjava zbog snimka koji je objavio izraelski Sport 5.

„Hteo bih da se izvinim svima koje je uvredio video koji je objavljen. U privatnom razgovoru, izvučenom iz konteksta, koji je nesrećnim slučajem izašao u medije bez mog znanja ili dozvole“, rekao je Bautista Agut u utorak.

Dodao je da i on i njegov trener prate protokole koje je ustanovila australijska vlast i Teniski savez.

„Pratimo pravila da bismo izbegli rizike i imali garancije za bezbedno takmičenje. Ovo su teška vremena i za sportiste i za društva u celini. Hvala svim ljudima koji omogućavaju da opet igramo. Kao i oni koji se bore protiv koronavirusa svakog dana. Menadžment i mere koje su uvedene u Australiji da bi se sprečilo širenje virusa su za divljenje“, rekao je Bautista Agut.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar