Foto: Printscreen Twitter / Tennis TV

Teško je zamisliti nešto što Nadal na šljaci nije uspeo da izvede.

Rafael Nadal dugo već slovi za „kralja šljake“, od tinejdžerskih dana važi za jednog od najtalentovanijih u svetu tenisa i danas je uz Novaka Đokovića rekorder po broju grend slem titula.

PROČITAJTE JOŠ:

Pa ipak, iako je bio tinejdžer kad je osvojio svoj prvi Rolan Garos sa 19 godina, a Monte Karlo je osvajao 11 puta, nije najmlađi koji je tamo upisao pobedu.

Rafa je prvi put titulu slavio na Monte Karlu još 2005, pre toga je 2003. pobedio dva protivnika sa 16 godina, ali je Rišar Gaske slavio još i mlađi.

Gaske je pre 20 godina postavio rekord koji stoji do danas, kada je dobio vajldkard za kvalifikacije i uspeo da upiše trijumf sa 15 godina.

Tada talentovani francuski klinac pobedio je Nikolaja Davidenka sa 6:1, 6:1 u kvalifikacijama, a onda i Franka Skilačija, tada 54. tenisera sveta.

Gaske je kasnije došao do sedmog mesta ATP liste, ali je u Monte Karlu postavio rekord iza kog je Nadal na četiri mesta, pa Dinu Peskariju i Fabris Santoro.

Zanimljivo je da Gaske nije nikada uspeo da osvoji Monte Karlo, koji je Novak kasnije osvajao u dva navrata. Štaviše, Rišar se nije domogao nijedne masters titule.

Ovaj rekord je ipak ostao nedostižan i za Novaka Đokovića i Rodžera Federera, iako je reč o generacijskim talentima koji su obeležili istoriju tenisa za sva vremena.

BONUS VIDEO: Lajović pobedio Đerea na turniru u Riju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar