Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnički iz Kragujevca u meču poslednjeg kola ligaškog dela Superlige Srbije sa 2:0.

Po jedan gol u svakom od poluvremena, uz tek poneku priliku za slabiji Radnički obeležili su meč na stadionu „Rajko Mitić“, gde publike nije bilo u ponedeljak popodne.

PROČITAJTE JOŠ

To nije smetalo izabranicima Miloša Milojevića da golovima Aleksa Viga i Stefana Mitrovića nastave niz pobeda i da gaza ka šestoj uzastopnoj tituli prvaka države.

Prvo poluvreme je krenulo kao iz snova po tim Miloša Milojevića koji je nekako stagnirao kako je vreme odmicalo.

Već u prvim minutima crveno-beli iz Beograda su krenuli da vuku loptu i opsedaju prostor oko šesnaesterca Radničkog.

To se isplatilo posle faula koji je šestom minutu izdejstvovan odmah pored linije kaznenog prostora.

Odatle je Kings Kangva direktnim udarcem probao da nadmudri golmana Radničkog i pogodio je stativu, a lopta se odbila do noge Aleksa Viga.

Vigo je sa preko 20 metara ispalio pravi projektil levicom u desni ugao gola Kragujevčana i golman gostiju je ostao nemoćan.

Zvezda je povela sa 1:0, a desetak minuta kasnije mogla je da duplira prednost. Aleksandru Kataiju je lopta doturena kroz sredinu i ostao je sam ispred Mladenovića.

Kao da je i njega samog iznenadilo to što je ostao sam, pa je gađao pored stative gola Radničkog. Kragujevački tim je nakon toga počeo malo više da izlazi iz svog kaznenog prostora.

U pojedinim trenucima je čak i napadao, ali šut Evandra u 20. minutu nije prošao, a centaršut Činedua nije na petercu pronašao upravo Evandra.

Na kraju poluvremena Zvezda je imala dva udarca u okvir gola, tri ukupno, Radnički dva šuta ukupno i nadao se da će uspeti da napravi nešto više u nastavku.

Foto: Starsport

Drugi deo igre počeo je promenom gde je Slavoljub Srnić zamenio Srđana Mijailovića, a onda i centaršutem Rodića pred gol Radničkog, koji se u 52. minutu dobro odbranio i otklonio opasnost.

Do 66. minuta se čekalo na prvu pravu priliku i uzbuđenje kada je Ponjević poslao loptu koju je nogom dočekao Ivanović i ispred peterca je poslao pored gola.

Četiri minuta kasnije je Katai posle kornera Kangve glavom pucao pored stative, a dotle je Miloš Milojević već izvršio tri promene.

Stefan Mitrović se u 76, a onda i u 78. minutu pokazao kao pravo pojačanje. U 76. minutu je iskosa sa leve strane gađao u bliži ugao i golman mu je odbranio, a onda je dva minuta kasnije sa suprotne strane bio savršeno precizan kada je gađao dijagonalu.

Pogodio je po zemlji za 2:0 i postavio konačan rezultat susreta, posle kog Zvezda ima 82 boda na prvom mestu tabele, dok je Radnički sa 37 bodova na osmom mestu.


Crvena zvezda – Radnički 1923 2:0 (1:0)

(Vigo 6, Mitrović 78)

Stadion: Rajko Mitić; Sudija: Marko Delibašić

Crvena zvezda: Borjan – Vigo, Eraković, Dragović, Rodić – Mijailović, Kangva- Prucev, Ivanić, Katai – Rakonjac.

Radnički 1923: Mladenović – Vlajković, Ponjević, Miličić, Pecelj – Krajišnik, Ivanović, Malić, Đurić, Evandro – Činedu.


Crvena zvezda - Radnički 1923 2:0 (1:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar