Rafael Nadal Indijan Vels
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Turnir u Indijan Velsu otkazan je usled koronavirusa u tom delu SAD, a teniseri su besni što su putem interneta saznali vest.

Brojni sportski događaji su ili otkazani, ili se održavaju bez prisustva publike. U ovu prvu grupu upao je i teniski turnir u Kaliforniji, kako bi se sprečila opasnost od dodatnog širenja koronavirusa.

Mnogi učesnici su nezadovoljni zbog načina na koji su saznali da turnira neće biti u Indijan Velsu i odluke donete u „minut do 12“.

PROČITAJTE JOŠ

„Šta, jeb***”, napisala je belgijska teniserka Kirsten Flipkens na Tviteru i dodala:

„Najmanje što možete da uradite je da organizujete hitan sastanak sa igračima?”, upitala je Flipkens čelnike WTA.

Nezadovoljstvo su iskazali i Dijego Švarcman i Sorana Kirstea, jer su putem Tvitera saznali za otkazivanje turnira, uz opasku da bi komunikacija sa igračima morala da bude na boljem nivou.

„Verovatno ste već čuli vesti. Indijan Vels je otkazan. I dalje smo ovde i odlučuje se šta dalje. Veoma sam tužan zbog svega što se dešava širom sveta. Nadam se da će se uskoro naći rešenja. Budite zdravo i bezbedno”, poručio je Rafael Nadal na Tviteru.

Teniserka Heder Votson pitala se da li je doneta dobra ili preterana odluka, dok su Dona Vekić i Naomi Osaka izrazile žaljenje kroz emotikone.