Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Marion Bartoli, legendarka teniserka, analizirala je nastup Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama u Tokiju i oduševila je navijače u našoj zemlji.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, Đoković je ostao bez medalje u Tokiju iako se plasirao u polufinale singla i miks dubla sa Ninom Stojanović.

Ipak, u singlu je pretrpeo poraze od Aleksandera Zvereva, pa zatim i Pabla Karenjo-Buste u meču za bronzu, a bio je previše iscpljen da bi samo sat vremena kasnije još jednom izašao na teren.

Mnogi su mu zamerili što je predao meč u dublu, ali ne i legendarna Bartoli, koja je u karijeri stigla do 7. mesta WTA liste i osvojila Vimbldon 2013. godine.

„Ne verujem da bi Novak tek tako rekao ‘Nisam osvojio medalju u singlu, jedino što sad želim je da odem’. To jednostavno nije Novak. On je izuzetno fina osoba, previše poštuje sport i svoju zemlju da bi se odrekao borbe za medalju, a da nije imao nekakav problem“, rekla je Bartoli.

Objasnila je i koji su razlozi zbog čega nije igrao u dublu.

„Možda je trebalo da neko drugi igra miks, ali Novak je procenio da može. Nije do kraja shvatao koliko su uslovi u Tokiju brutalni u to doba godine. Mnogo je toplo i vlažno. Mislim da je fizički bio izmoren i to možemo da razumemo nakon svega što je prošao“, istakla je ona.

Bonus video: Đoković i ambasadorka Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar