Rafael Nadal i Novak Đoković
Rafael Nadal i Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/ANDREW COULDRIDGE / POOL

Svi sa velikom neizvesnošću čekaju novi, jubilarni 60. duel dvojice verovatno najboljih tenisera sveta

Novak Đoković i Rafael Nadal poslednji put su igrali na Rolan Garosu prošle godine, kada je Španac slavio i kasnije osvojio 22. grend slem titulu.

Od tada se sa nestrpljenjem čeka novi duel Novaka i Rafe, a njega bismo mogli da vidimo na turniru u Dubaiju, koji spada u seriju 500.

PROČITAJTE JOŠ:

Oba tenisera su prijavljena za taj turnir, ali je pitanje da li će Nadal učestvovati zbog povrede koju je zadobio na Australijan openu.

Špancu je predviđena pauza od šest do osam nedelja, pa je pitanje da li će se oporaviti za turnir koji počinje 27. februara i traje do 4. marta.

Od tenisera iz svetskog vrha u Dubaiju se očekuju Andrej Rubljov, Feliks Ože-Alijasim, Hubert Hurkač, Danil Medvedev, Karen Hačanov, Aleksandar Zverev…

Titulu brani Rubljov, dok je Novak prošle godine ispao u četvrtfinalu od Jiržija Veselog sa 2:0 u setovima, ali mu je to bio prvi turnir nakon deportacije iz Australije.

Kada se govori o međusobnom skoru Đokovića i Nadala, srpski as prednjači, pošto je Novak pobedio 30 puta, dok je Rafa slavio u 29 navrata.

BONUS VIDEO Divan gest Novaka: Pogodio skupljačicu loptica, pa oduševio sve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar