Federer i Nadal protiv Novaka, nisu za njegovu uniju

Tenis 30. avg. 202000:29 > 09:08
Podeli:
Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Rodžer Federer i Rafael Nadal, dva najveća rivala Novaka Đokovića ipak nisu spremni da podrže najavljeno formiranje nove unije igrača.

Novak Đoković i Vasek Pospišil su ustalasali tenisku javnost najavom da su spremni za osnivanje nove unije igrača koja bi konketnije zastupala interese teniskih profesionalaca.

PROČITAJTE JOŠ:

O tome se u teniskom forumima raspravljalo tokom dana, ima mnogo onih koji su za, ali i onih koji su protiv.

PROČITAJTE JOŠ: Novakovo pismo: Ne poštuju nas!

Na obraćanju medijima u Njujorku, posle finala Sinsinatija, Novak je rekao da želi da vidi Federera i Nadala kao saveznike.

„Ne pozivamo na bojkot. Ne formiramo parelelni Tur. Naravno da bih voleo da su Rodžer i Rafa sa nama. Naravno da bih voleo da su svi igrači tu. Ipak, razumem, iskreno razumem da neki od njih imaju drugačije mišljenje i da ne misle da je ovo pravi čas“, rekao je Novak.

Endi Mari, bivši broj jedan, zalaže se da se da više vremena novom predsedniku ATP Andrei Gaudenciju. Uz to, Britancu se ne sviđa i to što je najavljeni PTPA zamo za tenisere, ne i teniserke.

On smatra da bi udruživanje ATP i WTA „poslalo mnogo snažniju poruku“.

S druge strane, Federer i Nadal su se pridružili članovima Saveta igrača, Kevinu Andersonu, Jirgenu Melceru, Semu Kveriju i Brunu Soarešu u poruci koja postavlja pitanje poravdanosti predloga i kažu da su protiv toga.

„Svet je u teškoj i komplikovanoj situaciji. Lično verujem da su ovo vremena kad treba biti smiren i kad svi treba da radimo u istom smeru. Ovo je vreme za jednistvo, ne za podele. Ovo su momenti kada se mogu postići velike stvari sve dok je teniski svet ujedinjen. Svi mi, igrači, turniri, rukovodeća tela moramo da radimo zajedno. Imamo veći problem i dovajanje i neslogadefinitivno nisu rešenje“, poruka je Nadala preko Tvitera.

Federer je na poruku odgovorio ovim rečima.

„Ovo su nesigurna i izazovna vremena, ali verujem da je jako važno za nas da kao igrači i kao sport ostanemo jedinstveni, da popločamo najbolji mogući put za budućnost“, rekao je Federer.

 

Komentari

Vaš komentar