Foto: Tanjug/AP Photo/Nick Wass

Rafael Nadal neće igrati na US Openu, saopštio je ovaj španski teniser.

PROČITAJTE JOŠ...

Nadal će zbog povrede propustiti ostatak sezone, a tenisu će se vratiti 2022. godine.

„Imao sam mnogo više problema sa stopalom, tako da moram da uzmem pauzu. Posle razgovora sa timom i porodicom, doneo sam odluku da se posvetim oporavku. Propustio sam veliki broj turnira koji mi znače, poput Vimbldona, Olimpijskih igara, sada je na red došao i US Open“, saopštio je Nadal.

Nadal je u karijeri četiri puta osvajao titulu u Njujorku, i to 2010, 2013, 2017. i 2019. godine.

Ubrzo su se oglasili i na zvaničnom nalogu ATP tura:

„Hvala ti, Rafael Nadal! Rafa je rekao ‘kraj’ za sezonu 2021 zbog povrede stopala. Ne možemo da te dočekamo 2022. godine“, navedeno je na sajtu ATP Tura.

Španski teniser je, pored Vimbldona i Olimpijskih igara, preskočio i turnire u Torontu i Sinsinatiju, dok je na turniru u Vašingtonu početkom avgusta doživeo poraz u drugom kolu od Lojda Harisa, i to nakon velikih problema sa stopalom.

„Mogao sam da se krećem malo bolje, što je važno uza mene“, rekao je Nadal nakon poraza od Harisa, nakon čega je otkrio da 20 dana nije igrao tenis zbog problema sa stopalom.

„Poslednji meseci nisu bili laki zbog problema sa stopalom. Nisam mogao da treniram kada sam želeo, ali sam u Vašingtonu dao sve od sebe“, rekao je Nadal.

Podsećamo, ovo je druga uzastopna godina da „bik sa Majorke“ neće igrati na US Openu, pošto je turnir 2020. godine propustio zbog pandemije koronavirusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare