Foto: AP Photo/Charles Krupa

Španac je lako došao do osmine finala poslednjeg grend slema.

Rafael Nadal se plasirao u osminu finala US Opena jer je sa više nego ubedljivih 6:0, 6:1, 7:5 bio bolji od Rišara Gaskea.

PROČITAJTE JOŠ

Gaske nije uspeo da osvoji set protiv Nadala još od 2008. godine, a izgubio je 34 zaredom.

Španac je bio zadovoljan nakon meča, ali smatra da je igrao bolje na Australijan openu.

„Ovde igram lošije. Međutim, ovogodišnja priča i rezultati na grend slemovima su neverovatni. Sve pobede ti daju samopouzdanje, trenutak je u kom treba da napravim korak napred. Druga nedelja počinje protiv tako teškog rivala kao što je Fransis Tijafo. Moram da budem spreman i moram da podignem nivo. Znam da je sada pravi trenutak na turniru za to“, rekao je Nadal.

Španac je dodao i da je njegovo rivalstvo sa Rodžerom Federerom i Novakom Ðokovićem učinilo tenis boljim i popularnijim sportom.

„To je sjajna priča za tenis. Mnogo su teniseri uradili u poslednjih 20 godina. To je učinilo naš sport boljim, popularnijim, napravilo je više poslova na turu i mislim da generalno više ljudi živi od našeg sporta. To govori da je tenis veći nego pre. Ponosan sam i srećan što imam mali doprinos tome. Na ličnom planu je sjajno šta sam sve ove godine delio sa tako velikim šampionima. Biti deo ove ere je apsolutno velika čast“, rekao je Nadal.

BONUS VIDEO Nadal slomio nos na meču protiv Fonjinija

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar