Rodžer Federer i Rafael Nadal
Rodžer Federer i Rafael Nadal; Foto: Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Rafael Nadal se pojavio na Lejver kupu samo iz velikog poštovanja prema prijatelju Rodžeru Federeru.

Španski teniser je otkrio da je Švajcarac javio njemu sedam dana pre nego svima ostalima da odlazi u penziju. Tada je to moralo da bude tajna, a dobio je zeleno svetlo da priča o svemu tek nakon što je oproštajni meč završen.

PROČITAJTE JOŠ

Nadal nije želeo da napušta Majorku jer se supruga nalazi u bolnici, ali je odlučio da dođe na jedan dan samo zbog velikog prijatelja.

„Znao je da sam u teškoj situaciji i da je gotovo nemoguće bilo da igram na Lejver kupu. Najavio je povlačenje, ali me je deset dana pre objave pozvao i rekao šta će se desiti. Bio je to težak razgovor, proveli smo 15 minuta u razgovoru, pričao mi je kako su prošli njegovi poslednji meseci i iskreno mi je objašnjavao razloge svoje odluke. Tada mi je rekao da bi voleo da igramo zajedno u njegovom poslednjem meču. Tada čak ni on nije bio uveren da će moći da igra, sve dok ponovo nismo razgovarali, kada mi je rekao da će rado igrati dubl. Za njega je to bio važan trenutak, a za mene velika čast“, rekao je Nadal.

Nadala je posebno pogodio oproštaj Federera ne samo zbog odlaska njegovog prijatelja, već i zbog činjenice što je verovatno i sebe stavio u tu poziciju.

„Biće kako mora. Ne možete toliko da predviđate stvari, mora da ide prirodnim tokom, mislim da ni Rodžer nije bio pripremljen. Imao je oproštaj kakav je zaslužio. Srećan samo što se oprostio na terenu. Tako bih i ja voleo. Ne razmišljam o tome trenutno, jer kad počnete da razmišljate, onda nešto nije u redu“, istakao je Španac.

Nadal je treći teniser planete, a ove sezone je osvojio Australijan open i Rolan Garos, te tako stigao do 22 grend slem titule.

Sponzor Lejver kupa na Nova.rs je Erste banka.

BONUS VIDEO Najbolji potezi sa oproštajnog meča Federera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar