Fudbalska reprezentacija Srbije, Švedske
Fudbalska reprezentacija Srbije, Švedske; Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Spektakl koji se sa nestrpljenjem očekuje.

Fudbaleri Srbije gostuju Norveškoj (20.45) u poslednjem kolu grupne faze Lige nacija.

PROČITAJTE JOŠ

„Orlovi“ su u prethodnom kolu savladali Švedsku sa 4:1, a samo pobeda u Oslu Srbiji garantuje prvo mesto u grupi, ujedno i promociju u A diviziju.

Ujedno prvo mesto donosi i mogućnost da se kroz završni turnir B divizije Lige nacija dođe do Evropskog prvenstva, što je uvek zgodna opcija B. Pogotovo kada je poznato da se Srbija od samostalnosti nikada nije našla na kontinentalnoj smotri, a poslednji put smo napustili 2000. godine.

Ovaj meč će svi koji budu želeli moći da gledaju na kanalu RTS 1.

Ovo će biti ujedno i okršaj dve velike zvezde. Erling Braut Holan je na 11 mečeva ove sezone već postigao 15 golova i upravo je on jedino ispred našeg Aleksandra Mitrovića na listi najboljih strelaca Premijer lige.

Ne čudi što je Dragan Stojković Piksi, selektor „orlova“, poručio jasno šta bi trebalo uraditi kada su ga upitali za recept protiv Norvežana.

„Ja nisam kuvar. Moram da razmišljam o nekim drugim stvarima – počeo je na srpskom, a zatim se prešaltao na engleski iz poštovanja prema domaćinu. Mogu samo da se ponavljam. Haland je sjajan, a u Sitiju iza sebe ima sjajne fudbalere. Teško je zaustaviti ga, ali kao što se moglo videti u Sloveniji, moguće je zaustaviti Norvežane. Moramo biti kompaktni, da bi uspeli da obuzdamo centaršuteve koliko god je to moguće. Takođe, moramo paziti i na kontra napade, pošto Haland ima veoma dugačak korak. Sposobni smo da odigramo dobro, a ne vrti se sve oko Halanda“, jasan je Stojković.

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi pred mečeve sa Norveškom i Švedskom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare