Rafael Nadal
Rafael Nadal; Foto: EPA/TATYANA ZENKOVICH

Toni Nadal, stric Rafaela, otkrio je jedan do sada nepoznati detalj vezan za povredu aktuelnog šampiona Australijan opena.

Već neko vreme je poznato da Nadal ima hronični problem sa levim stopalom, koje ga muči od početka karijere, a poznato je i da je u pitanju Miler-Vajsov sindrom.

PROČITAJTE JOŠ

Kosti stopala nešto brže propadaju, a teniser trpi velike bolove. Zbog hroničnih bolova je i propustio drugi deo prošle sezone, a strahovalo se da bi povreda mogla i da mu okonča karijeru.

Španac koji je osvojio 21 grend slem titulu pomirio se sa tim da će u jednom trenutku morati da se operiše, ali čeka kraj karijere.

„Specijalista koji ga je pregledao 2005. godine nam je rekao da bi bilo teško za njega da se bavi sportom na vrhunskom nivou, ali Rafa ga je demantovao na najbolji mogući način, jer se odlično nosio sa tom teškom situacijom. Izgledalo je da će imati kratku karijeru, ali sve je ispalo mnogo bolje nego što smo očekivali“, kaže Toni.

Svestan je i da će Rafa sigurno ići pod nož.

„On će posegnuti za tim rešenjem kad završi karijeru, nikako dok igra. Operacija je takva da posle ne bi mogao da igra na najvišem nivou, zato to ne može da učini sada“, otkrio je bivši trener nekadašnjeg broja jedan.

Nakon ove operacije bi Nadal konačno mogao da živi bez bolova, ali više ne bi mogao da igra tenis.

Žilber Versije, jedan od stručnjaka u oblasti ortopedije, pojasnio je da se ovakva operacija izvodi kod osoba koje su u jakim bolovima (baš kao i Španac), a potvrdio je i strahovanje Španaca.

„To je takav zahvat da posle nje pacijent može da hoda, ali ne bi bio u stanju da trči. Zato i odlažemo takve operacije i primenjujemo ih samo kod onih koji su u jakim bolovima i ne mogu normalno da hodaju. To nije slučaj sa Nadalom“, zaključio je Versije.

BONUS VIDEO Dolazak Rafaela Nadala na trening i dobacivanje dublaša

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar