Foto: AP Photo/Manu Fernandez

Rafael Nadal čitave godine ima problema sa povredama i još uvek nije sigurno da li će nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu.

Takmičenje na Igrama krenuće 27. jula, a pre toga Nadal će potencijalno nastupiti i na Rolan Garosu, koji je osvojio 14 puta.

Španac je igrao nedavno na turniru kategorije 500 u Barseloni, gde je poražen od Aleksa de Minora, dok se sada sprema za nastup na mastersu u Madridu.

PROČITAJTE JOŠ

Nadal će u prvom kolu mastersa u Madridu igrati protiv Darvina Blanša (16) iz SAD, a pre toga je održao konferenciju za medije, gde je pričao o svom zdravstvenom stanju.

„Moj cilj za ovu nedelju je da budem na terenu i da uživam što je više moguće. Želim da završim turnir živ i uživam u činjenici da imam priliku da se takmičim još jednom. Ovde sam, dajem sebi šansu i nadam se da će se stvari poboljšati. ne gubim nadu. U sportu se stvari mogu vrlo brzo desiti”, rekao je Nadal.

Takođe je stavio upitnik i na njegov nastup na Rolan Garosu.

„Ako stignem u Pariz ovako kako se osećam danas, neću igrati. Igraću Rolan Garos ako se osećam konkurentno. Ako mogu da igram, igraću. Ako ne mogu da igram, ne mogu. To neće biti smak sveta ili kraj moje karijere. Još uvek imam ciljeve posle Rolan Garosa, kao na Olimpijskim igrama“, objasnio je Nadal.

BONUS VIDEO Novak Đoković: „Kao u 39-ki!“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar