Foto: NICOLAS ASFOURI / AFP / Profimedia

Najbolji teniser planete Novak Đoković osvojio je tri grend slema u sezoni, a Rafael Nadal uveren je da može da uzme i četvrti.

Rafa se na teren vraća na turniru u Vašingtonu, na kom igra prvi put u karijeri, i to posle skoro dva meseca pauze.

PROČITAJTE JOŠ:

Nadal nije aktivno igrao od poraza u polufinalu Rolan Garosa od Đokovića u junu, propustio je Vimbldon, ali i Olimpijske igre u Tokiju.

Na njima Novak nije uspeo da se domogne medalje nakon poraza od Aleksandra Zvereva u polufinalu i Pabla Karenjo Buste u meču za treće mesto.

Međutim, u Tokiju se igra na dva dobijena seta, a na grend slemu na tri i to je Đokovićev adut, ali i razlog zašto su Nadala pitali o Novakovom „kalendarskom slemu“.

„Već je osvojio tri grend slema ove godine, a kada osvojite tri, onda nema sumnje da možete i četvrti“, rekao je Nadal u svom maniru.

„Igraće na betonu, što mu je verovatno najbolja podloga i zašto da ne? Naravno, to je nešto teško. Biće tamo (u Njujorku) još momaka koji će hteti da osvoje poslednji grend slem sezone. Ali očito da je Novak jedan od jasnih favorita“, dodao je Nadal.

Nadal je istom prilikom govorio i o tome kako je Vašington za njega zanimljiv jer je i novi turnir, ali i novi grad. Istakao je i da trenutno uživa, mada je svestan da mora čim pre da se vraća u formu.

Za njega je američka turneja važna jer su on, Novak i Rodžer Federer izjednačeni po broju grend slem titula na po 20.

„Igranje u Vašingtonu mi omogućava da budem nedelju ranije na ATP turu u odnosu na ono što obično radim u ovom delu sezone. Ali propuštanje Vimbldona je bila prava stvar. Odluka je bila dobra. Sad sam srećan što sam ovde, turnir je odlično organizovan“, kaže Nadal.

Prokomentarisao je i da ne zna koliko će mu vremena biti potrebno za oporavak, a sumirao je i Đokovićev učinak rečju da veruje u „kalendarski slem“.

„Ono što je postigao ove godine je… pa, zapanjujuće. Definitivno verujem da može to da uradi, bez sumnje“, tvrdi Nadal bez dileme.

BONUS VIDEO: Doček srpskih olimpijaca, osvajača medalja u Tokiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar