Foto: EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI

Rafael Nadal, šampion Rolan Garosa, otkrio je nedavno šta je radio početkom septembra, kada su se njegove kolege takmičile na US Openu u Njujorku.

Poznato je da je španski teniser preskočio američki grend slam, na kojem je 2019. godine osvojio titulu.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog privremenog pravila o načinu računanja ATP liste, Rafa je iskoristio mogućnost da ne igra, a da mu se u krajnjem zbiru najboljih 18 rezultata, računaju tih 2.000 poena osvojenih na Flašing medozu.

PROČITAJTE JOŠ: „Ništa u Bosni nije logično, pa se i pod zemljom lakše diše“

Španac je u to vreme odmarao, a poznato je da je njegov veliki rival, Novak Đoković, diskvalifikovan u susretu osmine finala sa Pablom Karenjom Bustom, kada je nenamerno lopticom pogodio linijskog sudiju.

Nadal je u razgovoru za španske medije otkrio šta je on radio u tom trenutku.

„Bio sam kod kuće i gledao golf. Poslali su mi poruku i rekli da prebacim na kanal gde je tenis i pogledam šta se događa. Prešao sam na kanal kada su sudije već bile donele odluku“, rekao je Nadal.

On i dalje smatra da su sudije i supervizor takmičenja doneli ispravnu odluku.

„Kada sam video snimak šta se desilo, bilo mi je jasno da će biti diskvalifikovan. Pravilo je jasno. To je najveća moguća nesreća, ali sudije u tom slučaju nisu imale izbora. Bilo je teško doneti tu odluku, ali diskvalifikacija je bila nešto što su pravila nalagala“, zaključio je šampion Rolan Garosa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar