Neprijatne scene na Vimbldonu.

Rafael Nadal je bez većih problema uspeo da savlada Lorenca Sonega sa 6:1, 6:2, 6:4 i plasira se u treće kolo Vimbldona, ali je meč ostao u senci kontroverznog verbalnog sukoba.

PROČITAJTE JOŠ

Nadal je u trećem setu pri rezultatu 4:4 nakon što je Sonego po prvi put uspeo da napravi brejk ušao u sukob sa njim.

Španac je bio nezadovoljan ponašanjem Sonega i odlučio je da mu to kaže u lice.

Španac je prigovorio Lorencu Sonegu na tome što je glasno gunđao i ometao ga tokom servisa. To mu je prebacio u trećem setu, morao je da ga zove na mrežu da mu to kaže, a dvojica tenisera su i na kraju meča, na inicijativu Nadala, obavila još jedan sličan razgovor.

Nadal je samo u jednom trenutku krenuo ka mreži i pokazao Sonegu da želi da priča sa njim. Kada je Italijan prišao, usledio je nervozan govor i isčuđavanje Italijana koji je pokazivao na sudiju sa kojim je zatim ušao u raspravu.

Sonego je reagovao zbog toga posle meča.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

„Igrač ne bi smeo svog rivala da poziva na mrežu. Ne možeš to da uradiš na Vimbldonu. Nadal je trebalo da razgovara sa sudijom. OVako je uspeo da me dekoncentriše“, bile su Sonegove reči posle meča.

Nadal je zbog toga odlučio da se izvini rivalu.

„Iz dubine srca želim da kažem da nisam mislio ništa loše. Ako sam ga iznervirao, žao mi je, želeo sam da mu kažem nešto na lep način. Osećam se loše ako ga je to iznerviralo, stvarno mi je žao“.

Kako je sve izgledalo pogledajte u videu na početku teksta.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Kirjosova reakcija posle pobede nad Cicipasom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare