Meč je imao neobičan uvod (koji je zapravo počeo još u Parizu), ali je i bio jedan od onih koje će Nadal dugo pamtiti.

Rafael Nadal uspeo je po 14. put u karijeri da stigne do trećeg kola US Opena nakon što je sa 2:6, 6:4, 6:2, 6:1 savladao Fabija Fonjinija.

PROČITAJTE JOŠ

Italijan je ozbiljno zapretio samo u prvom setu, ali je kasnije Nadal proigrao (sličan scenario viđen je u i meču prvog kola Nadala i Hidžikate).

Jedan zaista bizaran momenat desio se kada je, verovatno prvi put u karijeri, Nadal nehotice nokautirao samog sebe.

Već je bio vrlo umoran u tom trenutku i ne preterano koncentrisan (uostalom ima mnogo briga ovih dana), pa su noge ostale ukopane nakon što je vratio jedan bekhend. Ruke kao da su propale, pa mu je reket udario u zemlju i onda se vratio i udario ga posred nosa.

Uspeo je Španac da raskrvari nos, ali ga to nije omelo da na kraju slavi.

Španski teniser je izgubio prvi set i više nego ubedljivo sa 6:2, a o tome kako je igrao najbolje je pojasnio sam.

„Bio je ovo jedan od najgorih mojih početaka života u mojoj karijeri“, poručio je Nadal koji želi da uskoro dođe do nivoa igre koji ima na treningu jer je trenutno nezadovoljan.

Španskog tenisera u sledećoj rundi čeka duel sa Rišarom Gaskeom koji je savladao Miomira Kecmanovića sa 6:2, 6:4, 4:6, 6:4 za dva sata i 50 minuta igre.

Provokacija Fonjinija nakon koje se „prao“

Fonjini spada u onu grupu igrača koje navijači okarakterišu i kao namćore. Ne voli da drži konferenecije za medije, ne voli da provodi previše vremena sa ostalim igračima i poslednjih godina na tenis gleda kao na pravi posao od 08.00 do 16.00.

Zanimljivo da je čak i njega ponašanje Nadala protiv Tejlora Frica na Vimbldonu izrevoltiralo, pa je odlučio da se oglasi podelio je članak u kom je pisalo da je Španac slavio povređen.

„Sigurno, 4 sata i 20 minuta. Prestanite da verujete u sve što pročitate“, napisao je Italijan.

Usledila je paljba medija i navijača Nadala, pa je ubrzo Fonjini odlučio da „vadi fleke“.

„Dragi prijatelji novinari, želim da vas obavestim u ovih nekoliko redova da nikada nisam na taj način pominjao šampiona kao što je Rafa. Nikada sebi to ne bih dozvolio. Vreme je da prestanete da pišete sve što želite na pogrešan način. Uz to, želim Rafi i celom njegovom timu svu sreću u Vimbldonu“, napisao je Fonjini tada.

BONUS VIDEO Nadal držao predavanje Sonegu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar