Foto: William WEST / AFP / Profimedia

Ne samo da je Rafael Nadal odustao od Indijan Velsa, već je poslao i poruku koja je zabrinula čak i najvatrenije pristalice.

Španski teniser je u poslednji čas odlučio da se povuče sa turnira, te da ne igra u prvom kolu Miloša Raonića (umesto njega će zaigrati Sumit Nagal).

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, nije problem u tome što je odlučio da se povuče sa turnira, već činjenica da nije siguran kada će igrati pre sezone na šljaci (najavio je da želi da bude potpuno spreman za Monte Karlo od 7. do 14. aprila).

David Ferer je poručio da je Španac doživeo povredu leđa po dolasku u SAD, a Nadal o tome nije govorio.

Rafael Nadal
Foto: EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Ipak, u poruci koju je poslao svetu posebno se ističe jedna rečenica.

„To nije laka odluka. Veoma je teška u stvari, ali ne mogu da lažem sebe i hiljade navijača“, rekao je između ostalog Nadal.

Evo i kompletne poruke koju je napisao.

„Sa velikom tugom moram da se povučem sa ovog fantastičnog turnira. Svi znaju koliko volim ovo mesto i koliko volim da se takmičim ovde u Indijan Velsu. Naporno sam radio i trenirao i svi znate da sam uradio test ovog vikenda, ali nisam spreman da igram na najvišem nivou na tako važnom događaju. To nije laka odluka. Veoma je teška u stvari, ali ne mogu da lažem sebe i hiljade navijača. Nedostajaćete mi i siguran sam da će ovaj turnir biti sjajan“, istakao je Nadal.

View this post on Instagram

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

BONUS VIDEO Rafa Nadal se vratio na teren u Brizbejnu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare