Težak poraz Španca.

Rafael Nadal, četvrti teniser sveta, doživeo je debakl pošto je takmičenje na mastersu u Sinsinatiju završio već u drugom kolu.

PROČITAJTE JOŠ...

Od njega je bio bolji Borna Ćorić iz Hrvatske, inače 152. teniser sveta, sa 2:1, po setovima 7:6, 4:6, 6:3.

Španac je u meč ušao kao veliki favorit, ali nije uspeo da nametne svoj ritam, a da nešto ne štima bilo je jasno u sedmom gemu, kada je Ćorić imao prvu šansu za brejk.

Nije je iskoristio, pa je prvi deo igre otišao u taj-bre. Španac je imao dve set lopte koje nije iskoristio, Ćorić jeste svoju treću i sa 11:9 poveo sa 1:0.

U drugom setu Nadal je iskoristio prvu brejk priliku na meču i poveo sa 4:3, što je rutinskim servisima do kraja pretvorio u izjednačenje, pa je izgledalo kao da će uspeti i da dođe do trijumfa, ali je Ćorić zaigrao fenomenalno.

Nakon što je Nadal dobio gem u trećem setu za 2:2 Hrvat je ušao u seriju od tri uzastopna gema, poveo 5:2, i potom na svoj servis iskoristio šansu da napravi jedno od najvećih iznenađenja u novijoj istoriji tenisa.

Nadal je ovim porazom izgubio i teoretsku šansu da se domogne prvog mesta na ATP listi, pošto je postojala mogućnost ukoliko bi Danil Medvedev izgubio u uvodnoj fazi turnira.

Ovako, narednu šansu da se vrati na čelo ATP-a imaće na US Openu.

BONUS VIDEO Novak kao maneken, Đoković prošetao modnom pistom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare