Armenulić
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Radilo Armenulić, teniski stručnjak, za Nova.rs prokomentarisao je otkazivanje Vimbldona.

Armenulića nije iznenadlia odluka da održavanje najprestižnijeg teniskog turnira 134. put bude odloženo za narednu godinu, čime je Vimbldon otkazan prvi put od Drugog svetskog rata.

„Odluka da Vimbldon bude otkazan je potpuno realna i pravilana. Smatram da sa turnirima ne treba da se nastavi do oktobra, jer ranije takmičenje, bez priprema, ne bi ličilo na svetski tenis“, izjavio je teniski stručnjak za Nova.rs i istakao da očekuje kratkotrajan pad kvaliteta svih sportova po završetku pandemije koronavirusa:

PROČITAJTE JOŠ

„Svaki igrač mora da sa stručnim štabom napravi program i da se priprema u izolaciji, kod kuće, ili ukoliko ima uslova na terenu. Moraju da budu disciplinovani i da se ne zapuštaju tokom pauze. Ipak, nema zamene za turnire što će se osetiti u igri, ali sam uveren da će se situacija normalizovati do kraja godine“.

Najveći gubitak iz Armenulićeve tačke gledišta pretrpeće Đoković koji otkazivanjem turnira ostaje uskraćen za dragocene šanse da ispiše nove stranice istorije. Srpski teniser trenutno ima 17 osvojenih grend slem trofeja, tri manje od rekordera Rodžera Federera.

„Novak je najviše oštećen ovom pauzom. Imam utisak da bi u 2020. osvojio sve grend slem turnire i zlato na Olimpijskim igrama, ali šta da se radi. Situacija je takva kakva jeste i tu nema velike mudrosti. Jednostavno, moramo prihvatiti ovakve okolnosti“, rekao je Armenulić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram