Foto: REUTERS/Marc Serota

Tačno pre 13 godina, najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je svoju prvu masters titulu, na turniru u Majamiju.

Đoković je tada u velikom finalu pobedio Argentinca Giljerma Kanjasa, 6:3, 6:2, 6:4.

Bio je to veliki trenutak u karijeri srpskog tenisera, koji je početkom te godine osvojio turnir u Adelejdu, potom dva puta izgubio od Rodžera Federera, u osmini finala u Melburnu i potom u četvrtfinalu u Dubaiju, da bi u finalu Indijan Velsa izgubio od Rafaela Nadala.

Zanimljivo je da mu je pehar tada predao Nemac Boris Beker, koji će kasnije započeti saradnju sa njim, zajedno su osvojili šest grend slem titula.

„Moram da kažem da sam uzbuđen jer je ovo moj prvi veliki pobednički govor. Ne mogu da opišem kakav je osećaj osvojiti trofej i dobiti ga iz ruku legende kakva je Boris Beker“, rekao je tada Đoković na ceremoniji dodele trofeja.

Ta pobeda nad Kanjasom dala je krila srpskom teniseru koji sada, 13 godina kasnije ima čak 34 masters trofeja, samo jedan manje od rekordera Rafaela Nadala.

Najviše mastersa

35 – Rafael Nadal

34 – Novak Đoković

28 – Rodžer Federer

17 – Andre Agasi

14 – Endi Mari

Novak je, zaključno sa tim peharom, osvojio šest pehara na terenima u „Krendon parku“ – bio je najbolji 2007, 2011, 2012, 2014, 2015. i 2016. godine.

Jedini je teniser koji ima makar jednu titulu sa svih masters takmičenja, pošto je poslednju koja mu je nedostajala, osvojio 2018. u Sinsinatiju

Đoković tako ima pet pehara u Indijan Velsu, šest u Majamiju, dva u Monte Karlu, tri u Madridu, po četiri u Rimu, Šangaju i na Rodžers kupu, jednu u Sinsinatiju i pet u Parizu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram