Teško je bilo šta reći o duelu za koji ne postoji adekvatna reč

Novak Đoković i Karlos alkaraz odigrali su finale Sinsinatija za pamćenje, a kao pobednik izašao je srpski teniser nakon tri sata i 50 minuta igre.

Đoković je tako uspeo da osvoji 39. masters titulu u karijeri, a posle duela jedva je sakupio snage da govori.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ludo. Ne znam šta drugo mogu da kažem. Teško je opisati. Jedan od najtežih mečeva u mom životu, nije bitno koji turnir je u pitanju, koji igrač. Neverovatno od početka do kraja, obojica smo imali mnogo uspona i padova, loših gemova, udaraca, podizanja, vraćanja, jedan od najtežih i najuzbudljivih mečeva koje sam ikada odigrao. Ovo je nešto zbog čega nastavljam da igram iz dana u dan. Nisam imao sumnju nikada da mogu da isporučim ovakvu igru“, rekao je Novak.

Imao je reči hvale za rivala.

„Videli ste, nema šta da se kaže. Videli ste da ovaj rivaltet postaje sve bolji i bolji. Tako je mlad, ali pokazao je toliko hrabrosti“, istakao je Novak kratko o Alkarazu.

Obratio se i na srpskom.

„Teško je opisati sve što sam lično doživeo, a i on u ovom meču. Jedan od najtežih i najuzbudljivjih mečeva u mojoj karijeri. Zbog ovoga nastavljam da radim svaki dan u 36. godini. I jako i količniski i vremenski i intenzivno mnogo. Ništa nije slučajno, veoma sam ponosan“, istakao je Novak na srpskom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare