Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Ovog četvrtka je na zvaničnom sajtu turnira u Parizu objavljena lista učesnika, a prvi nosilac turnira je naš Novak Đoković.

PROČITAJTE JOŠ

Od finala US Opena Đoković nije igrao na velikim turnirima.

Đoković je nakon toga rekao da nije siguran da li će igrati do kraja sezone, a nedavno je objavio sa velikim žaljenjem da će propustiti Indijan Vels koji se od 7. do 17. oktobra igra u Kaliforniji.

Srpski teniser se već mesecima bori sa nekoliko povreda, pa je odlučio da je pravi trenutak da se odmori i oporavi od dva emotivno teška poraza od Aleksandera Zvereva na Olimpijskim igrama i Danila Medvedeva u finalu US Opena.

Na zvaničnom sajtu se na listi učesnika nalazi Đoković, a nema Rafaela Nadala, Dominika Tima i Rodžera Federera koji su završili sezonu.

Ne samo to već je u vesti na kojoj se nalazi spisak upravo nalazi Novakova slika koja je iskorišćena kao naslovna fotografija.

Masters u Parizu igra se od 1. do 7. novembra ove godine, a Srbin je rekorder turnira sa pet titula.

Još uvek ima vremena da Đoković otkaže učešće, ali ova informacija daje za pravo navijačima da se nadaju da će ponovo biti na terenu. U slučaju da ne igra, mogao bi da ugrozi i prvo mesto ATP liste na kraju godine. Srbin juri rekordnu sedmu godinu koju bi završio na prvom mestu i tako postavio rekord, sa šest godina na čelu trenutno deli ovaj rekord sa Pitom Samprasom.

Srbin će ostati bez prvog mesta na planeti 1. novembra, ali će se samo sedam dana kasnije vratiti na vrh. U slučaju da ne igra do kraja godine mogao bi u slučaju dobrih rezultata Medvedeva da ostane i bez prvog mesta na svetu. Upravo zbog toga se očekuje da Srbin učestvuje na turniru u Parizu i kasnije Završnom mastersu u Torinu.

Foto: Screenshot rolexparismasters.com

BONUS VIDEO Đoković u suzama u toku finala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar