Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Premijerka Srbije Ana Brnabić javno je pružila podršku Novaku Đokoviću, koji je i dalje na udaru zbog organizacije "Adrija tura" u vreme pandemije koronavirusa.

Podsetimo, turnir u Zadru je otkazan nakon što se ispostavilo da je pozitivan Bugarin Grigor Dimitrov, kasnije i Đoković, kao i mnogi drugi teniseri, treneri…

PROČITAJTE JOŠ

„Puna podrška Novaku Đokoviću. Svaka mu čast, pokušao je da uradi nešto dobro, ne samo za nas u Srbiji, već i u regionu. Da ostavi politiku po strani, da pomogne mladim teniserima, da skupi novac za humanitarne svrhe, da uradi nešto. Da li je bilo pravo vreme ili nije, sa ovom epidemijom ne znate, ali kako god bilo, najlakše je da su svi generali posle bitke i da svi kritikuju nekoga pošto je već pokušao da uradi nešto dobro i plemenito. Uložio je energiju, verovatno i mnogo svog novca“, rekla je premijerka na televiziji Pink.

Ana Brnabić nema ništa protiv da kao predsednica Vlade Republike Srbije preuzme krivicu za sve ono što se dogodilo, a odnosi se na popuštanje mera.

Činjenica je da Đoković kao teniser ni na koji način nije mogao da utiče na mere.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„To mi najlakše i najlepše pada. Ukoliko bi mogli da na mene prebace tu krivicu, kao predsednicu vlade, a da ostave Novaka na miru. Ja bih to najviše na svetu volela. Naša je krivica što smo olakšali mere, da nismo ne bi se ni održao turnir. Zato, ostavite čoveka na miru kada pokuša da uradi nešto dobro i hrabro, najgore je što imate 1.001 kibicera koji će iz udobnosti doma da kritikuju urađeno“, poručila je premijerka Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare