Foto: Printscreen/Sportklub

Predsednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić izjavila je da mere u zemlji nisu zahtevale testiranje igrača i stranaca koji su došli na "Adrija tur" u Zadar.

„Mere koje su bile u Hrvatskoj to nisu zahtevale. Stranci koji dolaze u Hrvatsku nisu obavezni da se testiraju. Da to nije bio Dimitrov, teniser, zvezda, ne bi bila ovakva tenzija i priča oko ovog turnira. Naravno, dogodilo se da je poznati igrač zaražen. Zadar je “živeo“. Nama su zahvaljivali svi, ugostitelji, punio se buking, dobijena je lepa prezentacija, nažalost, desilo se što se desilo“, rekla je Babić za HRT.

PROČITAJTE JOŠ

„Adrija tur“ u Zadru organizovan je u saradnji sa Savezom, a jedno od pitanja za Babićevu bilo je zašto nije bilo osigurano da se mečevi prate po propisima.

„Ulaznice smo prodavali prema preporuci, u svim našim obraćanjima smo molili gledaoce da se drže propisa i distanci. Ne znam koliko je tačno ulaznica prodato, mislim oko trećine. Sami igrači nisu bili u kontaktu sa drugim akterima, govorim o 15 minuta, igrači stanu, fotografišu se, prođu dalje, najviše ugrožavanja je bilo medu njima samima.”

Ona je dodala da je bilo dovoljno ljudi iz obezbeđenja koji su brinuli o bezbednosti, da su sredstava za dezinfekciju bila postavljena na sve strane i da su na taj način pridržavali mera.

Grigor Dimitrov Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Upitana je i da li ima indicija da je bugarski teniser Grigor Dimitrov skrivao bolest, pošto je finale u Zadru otkazano kada je on saopštio da je pozitivan na koronavirus.

„Ne mogu da kažem, brigu oko igrača i njihovog dolaska imao je „Adrija tur“. Nisam imala tih saznanja, da jesam, igrači bi se odmah testirali. Ako je Dimitrov pre bio zaražen, onda je to njegova odgovornost i napravio nam je štetu, no sigurno se moramo vratiti korak unazad u čuvanje samih sebe. Kao pojedinac ili javna ličnost moramo da brinemo i odgovorno se ponašamo“, rekla je Babić.

NOVAK ĐOKOVIĆ I KORONA

Mari: Novače, oporavi se, koronu ne zanima ko smo i šta smo

Predsednik ATP: Novak se ponašao kao dete na biciklu

Ivanišević: Skupljaju političke poene na nama

Novak se oglasio: Veoma mi je žao, pogrešili smo

Novak Đoković je pozitivan na koronavirus

Novak se oglasio posle pozitivnog testa na koronavirus

Pozitivna i Novakova supruga, deca i roditelji ne

Doneta odluka – otkazan “Adrija tur”

Đoković: Sve smo radili čistog srca i iskrenih namera

Burne reakcije na vest o Novaku i koronavirusu

Novak i koronavirus – vest dana u regionu i svetu

Kirjos posle vesti o Novaku: Ne javljajte mi se više

Novakov put do pakla na hrvatskom Jadranu

Hrvatski epidemiolog: Neće biti dobro ako je Novak pozitivan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar