Danilović je nekad igrao za Majami, Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Novak Đoković je zastao na poslednjem koraku svog puta ka istorijskom kalendarskom grend slemu, a odjeci njegovog ubedljivog poraza u svetu sporta još ne prestaju.

PROČITAJTE JOŠ

Italijanski „Gazeto delo Sport“, je tim povodom pričao sa srpskom košarkaškom legendom Predragom Danilovićem koji je ostavio dubok trag u Virtusu.

Danilović je podsetio koliko se porodica Novaka Đokovića mučila kada je počinjao i da tada nije bilo nikoga ko bi im pomogao dodajući da on dolazi u Srbiju kada god može da provede vreme sa porodicom i prijateljima jer nije zaboravio ko je i odakle je.

Legenda srpske košarka je uverena da poraz u finalu od Medvedeva neće pokvrati Novakov ugled.

„Njemu trofej na US Openu i nije bio potreban da bi se potvrdio kao najveći srpski sportista svih vremena. On je nedodirljiv. U prošlosti je bilo raznih srpskih sportista koji su bili vrhunski, a tu mislim i na moju generaciju u košarci. Ali u prođenju sa Novakom Đokovićem, mi smo mala deca. On je gigant. Toliko je veliki da nemam najbolje reči da se izrazim i opišem ga. Morao bi u rečnik da se uvede neki novi termin samo zbog njega“, nije šedeo reči Danilović.

Đoković sve pobede proslavlja sa tri prsta, a na pitanje italijanskih novinara da li je to previše nacionalistički, Daniović je imao spreman odgovor.

„Kada sportista iz bilo koje druge zemlje napravi neki podvig i proslavi ga u skladu sa običajima svoje zemlje, vama je to sve prirodno. Kada to uradi Srbin, odmah se postavljaju pitanja o nacionalizmu. I često se daju zbunjujući, čak i maliciozni komentari jer vam je zgodno da u to ubacite politički i etnički fanatizam. Nole je neko ko je ponosan na Srbiju i srpsko poreklo. A mi smo svi ponosni na njega. Zna da je ambasador naše zemlje i taj aspekt ga dodatno motiviše. Između njega, Srbije i navijača postoji jaka veza i mislim da ga srpski navijači guraju da uvek igra na maksimumu“, rekao je Danilović između ostalog.

Danilović je u razgovoru za italijanske medije savetovo srpskom teniseru i da se „mane politike, ali on to sigurno i sam zna“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar