Djokovic brani titula madrid masters
Foto: EPA-EFE/JAVIER LIZON

Najbolji teniser planete Novak Đoković učestvovaće na mastersu u Madridu, objavili su organizatori turnira.

PROČITAJTE JOŠ:

To znači da će prvi reket sveta probati da uzme titulu osvojenu 2019. godine u prestonici Španije, odnosno da je odbrani pošto izdanje za 2020. godinu nije igrano.

U trenutku kada je na red za igranje došao turnir u Madridu, prošle godine je sezona uveliko bila prekinuta zbog pandemije koronavirusa, pa šampiona nije bilo.

Đoković će imati „paklenu“ konkurenciju, s obzirom na to da su na spisku učesnika i Dominik Tim i Rafael Nadal, a očekivano se najavljuju svi najbolji igrači i igračice.

Tu su i Saša Zverev i Stefanos Cicipas, Danil Medvedev, Mateo Beretini, Rodžer Federer je takođe među najavljenima, ali i Dijego Švarcman, Andrej Rubljov i Hurkač, Dimitrov i drugi.

Kada je reč o ženskom delu turnira, trebalo bi da igraju Ešli Barti, Naomi Osaka, Sofija Kenin, Simona Halep, Elina Svitolina, Karolina Pliškova, Arina Sabalenka, Bjanka Andresku, Petra Kvitova i druge takmičarke.

Španci su otkrivali takmičare u svojevrsnom odbrojavanju na društvenim mrežama gde su na kraju išli oni najbolji.

Da podsetimo, Đoković je u Madridu osvojio tri puta, a na ovogodišnje izdanje turnira iz serije 1000 dolazi kao osvajač prvog grend slema sezone Australijan opena i rekorder po broju nedelja na vrhu ATP liste.

Turnir u Madridu igra se od 27. aprila do devetog maja, a pre toga su po rasporedu Monte Karlo i Beograd za Đokovića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar