Peng Šuai
Peng Šuai Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Novinar kineskih državnih medija objavio je novi video i sliku teniserke Peng Šuaj, čija sudbina zabrinjava tenisku zajednicu posle njenih optužbi upućenih bivšem kineskom zvaničniku.

Novinar lista Global Tajms je u tviter poruci objavio sedmominutni video teniserke, koja razgovara sa bivšim košarkašem Jao Mingom.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema navodima novinara, video mu je poslao prijatelj, a snimljen je tokom skupa na kojom je promovisano nordijsko skijanje u Šangaju.

Peng je u novembru nestala iz javnosti, nakon što je optužila bivšeg zamenika premijera Kine za seksualno zlostavljanje.

Njene objave na društvenim mrežama su nedugo po objavljivanju obrisane, a teniserka je nestala iz javnosti, da bi se 21. novembra prvi put pojavila u Pekingu, na jednom turniru za mlade.

Slika objavljena u nedelju pokazuje Peng Šuaj kako pozira sa Jao Mingom i još dve ličnosti iz kineskog sporta.

Iza njih se vidi most Jangpu u Šangaju i transparent koji najavljuje gradsku turneju takmičara u nordijskom skijanju.

Etapa te turneje je u Šangaju održana u subotu, preneo je državni medij CGTN.

Tviter nije redovno dostupan u Kini. Samo osobe sa VPN sistemom mogu da ga koriste. Mnoge diplomate i državni mediji, međutim, imaju naloge za kinesko prisustvo na toj društvenoj mreži.

Od nestanka Peng sredinom novembra, Svetsko udruženje teniserki (WTA) otkazalo je sve turnire u Kini i zahteva transparentnu istragu o optužbama teniserke.

Kineski mediji su više puta objavili njene slike ili imejl koji joj se pripisuje u kojem piše „sve je dobro“, ali autentičnost izaziva sumnju.

Teniserka je obavila i polusatan video razgovor sa predsednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasom Bahom.

WTA i brojne istaknute teniske ličnosti, međutim, i dalje traže od Kine više transparentnosti o tome šta se dešava sa Peng.

BONUS VIDEO Novakova imperija od Amerike do Srema

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar