Foto: ABA liga

Košarkaši Zadra pobedili su Megu u Beogradu u 12. kolu ABA lige rezultatom 72:70, a pobednički koš postigao je američki košarkaš Džastin Karter.

Zadar je tokom većeg dela meča vodio, ali se Mega nije predavala i uspela je da uđe u neizvesnu završnicu.

PROČITAJTE JOŠ:

Na nešto više od sekund do kraja utakmice, Karter je uspeo da pogodi šut sa poludistance, a zatim je mladi igrač Mege Samson Ružencev promašio šut za tri poena za pobedu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je upravo Karter sa 25 poena, dok je Tompson ubacio 17 poena i dodao pet asistencija.

U Megi je najbolji bio bivši igrač Crvene zvezde Boriša Simanić sa 12 poena, dok su po 11 imali Ružencev, Nikola Jović, i Dajšon Smit.

Mega je trenutno na skoru od pet pobeda i sedam poraza i nalazi se na sedmoj poziciji u ABA ligi, dok je Zadar došao do treće pobede (imaju i devet poraza) i nalazi se na 12. mestu.

ABA liga, 12. kolo

Nedelja

Mega – Zadar 70:72

18.45 Crvena zvezda – Borac

Subota

Mornar – Partizan 64:66

Cedevita Olimpija – Studentski centar 88:78

Budućnost – Krka 110:64

Petak

Igokea – Cibona 82:72

(function (el) { window.addEventListener(„message“, (event) => { if (event.origin.startsWith(„https://www.sofascore“)) { if (el.id === event.data.id) { el.style.height = event.data.height + „px“; } } }); })(document.getElementById(„sofa-standings-embed-2451-37688“));

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Promocija Svetislava Pešića na klupi košarkaške reprezentacije Srbije

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar