Foto: AP Photo/Ahn Young-joon

Američka teniserka Džesika Pegula osvojila je titulu na turniru u Seulu, pošto je u finalu pobedila 128. teniserku sveta Kineskinju Juan Jue posle dva seta, 6:2, 6:3.

Četvrta teniserka sveta pobedila je posle sat i 25 minuta i osvojila je drugu titulu u sezoni, a četvrtu u karijeri.

Ovo je bila veoma emotivna pobeda pošto je Pegula pričala o njenoj majci koja je iz Južne Koreje. Baš zbog toga ova titula je posebna za nju, a pozadina priče njene majke je zaista posebna.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, 1974. godine rođena je njena majka u Seulu, ali su je roditelji ostavili ispred policijske stanice, a pet godina kasnije jedna porodica je preuzela starateljstvo nad njom u Americi.

Teniserka je zbog toga na svom debiju na ovom turniru 2019. odvela do mesta gde je rođena, a sada je i osvojila titulu.

„Moja majka je korejskog porekla, odavde je usvojena i posebno je osvojiti titulu. U poslednjih par godina renking mi se poboljšao, osećam mnogo više podrške navijača, mnogo više nego što sam očekivala po povratku posle pet godina. Ovo je zaista posebno“, rekla je Pegula posle meča.

Ove sezone ostvarila je 53 pobede po čemu se izjednačila sa prvom teniserkom sveta Beloruskinjom Arinom Sabalenkom. Više od njih, 63 ima druga teniserka na WTA listi Poljakinja Iga Švjontek.

BONUS VIDEO Sjajan udarac Novaka Đokovića na golf turiniru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar