Goran Ivanišević
Foto: JEAN CATUFFE/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iskren je bio hrvatski trener.

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, provodi slobodno vreme između turnira u Hrvatskoj, te je imao vremena i da poseti panel pod nazivom „Zemlja sporta“ koji se održao u Hrvatskom narodnom pozorištu u Zagrebu.

Hrvat je iskoristio tu priliku da progovori o odnosu koji ima sa srpskim teniserom.

PROČITAJTE JOŠ

„To ima sreću i nesreću. Sreća je što treniram genijalca, najboljeg tenisera svih vremena i jednog od najboljih sportista ikad. Nesreća je što se samo pobede broje. Finale ne valja, kao da nisi niti došao na turnir. Tu je stres. Pet nas je u ekipi, ali uvek sam ja kriv za sve. To tako ide s trenerom“, rekao je Ivanišević pa nastavio:

„Meni je lakše jer dolazim s ovih prostora. Razumem mnogo stvari koje će napraviti i unapred sam pripremljen na njih. Neke sam i ja radio, no sada kao trener trebam da budem smireniji i staloženiji.“

Za kraj Ivanišević je uporedio razlike između toga kako je biti igrač, a kako trener.

„Ljudi su mene na terenu gledali kao divljaka ili poludivljaka, ali sam van terena dosta drugačiji. Dosta sam smiren. Niko nije verovao da ja mogu da postanem dobar trener. Ego treba umeti zakopati, ti više nisi važan. Važan je igrač. Nije lako njega motivisati jer je sve već osvojio, ali imamo načina. Mnogo se puta ne slažemo, ali dobra je stvar da se i sporečkamo na terenu. Volim ovaj posao. Ovaj posao se jedino može raditi ako ga voliš i ako imaš podršku porodice. Ako ne znaš da se nosiš sa stresom koji je uvek prisutan, ne možeš da ga radiš“, završio je Ivanišević.

BONUS VIDEO Sjajan udarac Novaka Đokovića na golf turiniru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare