Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Nema mnogo teniserki koje posle porođaja nastave da igraju i postižu dobre rezultate. Cvetana Pironkova je jedna od njih i blista u prvoj nedelji US Opena.

Koji sat pre nje Serena Vilijams je završila posao u trećem kolu, pobedu je posvetila ćerkici Olimpiji.

PROČITAJTE JOŠ:

Cvetana Pironkova, 32-godišnja bugarska teniserka, slavila je protiv Done Vekić iz Hrvatske, 6:4, 6:1. I ona je obradovala dvogodišnjeg sina.

PROČITAJTE JOŠ: Serena slavila u duelu bivših šampionki

Ništa ne bi bilo neobično da Pironkova nije odigrala prošli turnir pre više od tri godine, tačnije bilo je to na Vimbldonu 2017!

Pod zaštićenim renkingom, bugarska teniserka je jednostavno zablistala ove nedelje u Njujorku, dobila je Ljudmilu Samsonovu, potom bivšu šampionku Vimbldona, Garbinje Mugurusu, desetog nosioca.

Nije izgubila još ni set na turniru i ponovila je svoj najbolji rezultat u Njujorku. Sada je otišla korak dalje, u osminu finala gde je čeka bolja iz meča Medison Kiz – Aliz Korne.

„Mnogo mi znači ova pobeda. Znala sam da mogu, nije mi prvi put da dobijam jaku igračicu. Takmičim se skoro 15 godina, imala sam mnogo prilike da igram sa najboljima i čak sam ih i pobeđivala“, kaže Cvetana.

U martu 2018. rodila je sina Aleksandra i jedna je od samo devet teniserki-mama koje su startovale na ovogodišnjem US Openu.

„Sve se promeni kad postanete mama. Prioriteti više nisu isti kao pre, ništa nije isto. To što on sad može da me gleda me čini srećnom, ne znam kako to da objasnim. Lepo je igrati bez dodatnog pritiska koji sam osećala ranije. Bilo je kao borba na život i smrt kada je u pitanju pobeda. Sada, nije tako. Samo uživam kad sam na terenu“.

Odluku da se vrati donela je proletos, u martu, ali tada je usledio prekid sezone zbog pandemije koronavirusa.

„Htela sam dve godine da se distanciram od svega. Ipak, malo po malo, tenis je počeo da mi nedostaje, počela sam da gledam više turnira i pratim igračice. Počela sam da pravim planove u svojoj glavi, šta bi mi odgovaralo, gde da igram…“

Odluku o povratku saopštila je na Instagramu 11. marta, a dan kasnije sve je bilo prekinuto.

„Kada sam objavila povratak, sztradan je sve stalo. Sumnjala sam u to da li sam donela pravu odluku, da li je bio pravi čas. Ispostavilo se da jeste jer mi je to samo dalo više vremena da se pripremim“, zaključila je Pironkova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar