Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Serena Vilijams je nastavila put ka svom velikom cilju, osvajanju 24. grend slem trofeja i izjednačenju rekorda Margaret Kort.

U velikom američkom derbiju i sudaru bivših šampionki ovog turnira, Serena je bila bolja od 27-godišnje Sloun Stivens, 2:6, 6:2, 6:2.

PROČITAJTE JOŠ:

Zanimljivo je da se njih dve nisu sastajale punih pet godina. Serena je u međuvremenu postala mama trogodišnje devojčice Olimpije, koja je bila prisutna na ovom meču, a Sloun je 2017. osvojila pehar US Opena.

PROČITAJTE JOŠ: Medvedev pobedio lako, Pospišil i De Minor posle pet setova

Imala je uspone i padove, sa trećem mesta pala je na 39. na kom je sada, a Vilijamsova je izgubila dva poslednja finala u Njujorku.

Serena nije triumfovala na Flašing Medouzu od 2014. godine, to joj je bio šesti trofej i sada vidi jedinstvenu priliku da se upiše u istoriju.

“ U prvom setu nije uopšte grešila. Igrala je čisto, rekla sam sebi, Serena, ne želiš da izgubiš meč u dva seta. Ponavljala sam sebi, dobi gem, nastavi sa igrom. I onda sam nekako dobila taj drugi set i bilo mi je posle lakše“, rekla je Serena, koja je 2. septembra proslavila 39. rođendan.

Ona u Njujorku nije poražena pre osmine finala još od 1998. godine kada je izgubila od Rumunke Irine Spirlee.

U osmini joj neće biti lako, igra sa 15. nosiocem, Grkinjom Marijom Sakari, od koje je nedavno izgubila na Mastersu Sinsinati.

Grkinja je bez većih problema pobedila Anastasiju Anisimovu, 6:3, 6:1.

„Znate, Serena je Serena. Morate da igrate sjajan tenis protiv nje, drugačije nemate nikakve šanse“, izjavila je Sakari.

Plasman u četvrtu rundu obezbedile su i Karolina Muhova, Elize Mertens i  Cvetana Pironkova.

REZULTATI

Teniserke

Sakari – Anasimova 6:3, 6:1

Muhova – Kirstea 6:3, 2:6, 7:6 (7)

Mertens – Meknali 7:5, 6:1

S. Vilijams – Stivens 2:6, 6:2, 6:2

Pironkova – Vekić 6:4, 6:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar