Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Velika bura.

Kompanija Kosmos, koja je u vlasništvu bivšeg španskog fudbalera Đerara Pikea, traži 50 miliona dolara (45,7 miliona evra) od Međunarodne teniske federacije (ITF), na ime odštete za kršenje ugovora o organizaciji Dejvis kupa.

„Nakon raskida ugovora od strane ITF-a, sada postoji spor između dve strane u kojem tražimo 50 miliona dolara“, rekao je Pike za „Marku“.

PROČITAJTE JOŠ

Kosmos je 2018. godine potpisao 25-godišnji ugovor sa ITF-om o organizaciji Dejvis kupa, ali je u januaru ove godine ITF odlučio da vrati kontrolu nad reprezentativnim takmičenjem.

Kompanija u vlasništvu Pikea podnela je tužbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) zbog „neopravdanog kršenja ugovora“.

„Verujemo da je ono što smo uradili sa Dejvis kupom veliki uspeh. Došli smo kada je takmičenje bilo u padu, bilo je na najnižem nivou. A što se tiče sporta, ekonomije i posećenosti sredili smo turnir“, dodao je Pike.

Španac je rekao da su prihodi 2019. godine povećani za četiri puta, ali da je potom pandemija korona virusa promenila sve.

„Dejvis kupa nije bilo 2020. godine, deo 2021. se igrao bez publike… Fiksna cena koju smo plaćali nije bila tržišna. Koronu je bilo nemoguće predvideti“, procenio je Pike.

Kosmos je 2019. godine promenio format Dejvis kupa, čiji se završni turnir igrao na kraju godine sa 18 selekcija.

BONUS VIDEO Kako je Novak postao najbolji svih vremena (G.O.A.T.)?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar