Novak stigao, Novak oduševio.

Novak Đoković je, nakon osvojene titule na Vimbldonu, stigao u Srbiju, gde je ispred Skupštine grada Beograda upriličen svečani doček.

PROČITAJTE JOŠ...

Osvajač 21 grend slem titule je privukao veliki broj navijača, pa je Đokoviča pozdravilo nekoliko desetina hiljada ljudi, a Đoković je tom prilikom održao govor.

Izdvojili smo pet njegovih najjačih izjava.

1. Najava napada na olimpijsko zlato

Novak je 2008. godine u Pekingu uspeo da osvoji bronzanu medalju, ali je jasna želja da Srbiji donese i najsjajnije odličje. To je i najavio uz citat čuvenog Kobija Brajanta:

„Jedan od mojih idola koji nije više sa nama, Kobi Brajant, govorio je da je njegova omiljena titula – ona sledeća. Tako da, idemo dalje… Do medalje. Zlatne“

2. Bodovi više nisu najvažniji, akcenat na grend slem turnirima

„U ovom stadijumu karijere poeni više nisu bitni, bar ne kao ranije. Bio sam dugo na prvom mestu, oborio noge rekorde… Važni su mi ovi veliki turniri, igranje za reprezentaciju, ali pre svega da sačuvam ljubav za ovaj sport. U suštini i srži svega je moja ljubav prema tenisu“, rekao je Novak nakon pitanja da prokomentariše odluku da Vimbldonu budu oduzeti bodovi zbog odluke da teniserima i teniserkama iz Rusije ne bude omogućeno da igraju.

3. Inat kao glavni motiv

„Bio sam dosta puta na ovom balkonu, sa svim našim teniserima Jelenom Janković, Anom Ivanović, Jankom Tipsarevićem, Viktorom Troickim, Nenadom Zimonjićem, to su sve veliki šampioni našeg sporta, koji nije imao dugu tradiciju u našoj zemlji do nedavno. Naravno Slobodan Boba Živojinović i Monika Seleš su trasirali put za nas, ali bilo je jako teško za vreme 90-ih. Ali nekako u tih 10, 15 godina stasavali su dobri teniseri i to nas je dodatno osnažilo, ojačalo, davalo nam dodatan podstrek, i verujem da je taj neki srpski inat bio presudan zašto se ovde sada nalazim. Taj inat je nešto što simboliše taj duh našeg nebeskog naroda i pokazuje srce, dušu i volju kada je najteže. Takva nam je sudbina da moramo da prolazimo kroz trnovit put, ali kažemo ko zna zašto je to dobro, i uvek postoji dobro i svetlo na kraju tunela. Vi ste to svetlo“, otkrio je Novak šta je glavno „gorivo“.

4. Australija izvesnija od Amerike

„Neizvesna je situacija, s obzirom da je tako da ne mogu ni u Australiju, ni u SAD… Verujem da će do Australije da će stvari da se preokrenu u pozitivnom smislu. Za Ameriku ima dosta manje vremena. Voleo bih da igram US open, to je Grend slem, što me najviše inspiriše, nije kraj sveta, nastavljam dalje, veoma mi je bitno da održim zdravo telo i duh“, prokomentarisao je Novak.

5. Doček prevazišao očekivanja

„Iskreno, u tom trenutku nisam očekivao i pomišljao da ću biti na platou, to je prevazišlo moja očekivanja, nadam se da ovo nije poslednji put druženja. Biće još slavlja i radosti, što se tiče početka godine, to je nešto što je onako dosta potreslo mene i familiju i bliske ljude, počela je godina na ružan način za mene, desilo se to što se desilo u Australiji, ali me je mesecima pratio doživljaj, ti naopaki pogledi i osude…“, zaključio je Novak.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Anketa – Doček Novaka ispred Skupštine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare