Rodzer Federer Novak Djokovic i Rafael Nadal
Foto:EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA /EPA-EFE/NEIL HALL/EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Nestanak Peng Šuaj, poznate kineske teniserke, potresao je čitavu planetu zbog mnogo nelogičnosti i tajni koje su potpuno prekrile ovaj slučaj. I dok Novak Đoković među prvima podiže glas protiv sumnjivog ponašanja, njegovi najveći teniski rivali Rafael Nadal i Rodžer Federer ćute.

PROČITAJTE JOŠ

Ova teniserka je nestala nakon što je optužila bivšeg zamenika premijera Kine Džana Gaolija za seksualno zlostavljanje.

Peng je na društvenoj mreži Weibo 2. novembra navela da ju je nekadašnji premijer Kine, Gaoli, prisiljavao na seks uprkos ponovljenim protivljenjima posle jednog teniskog meča pre tri godine. Ona je rekla da je Džanova supruga tada „stražarila ispred vrata“.

Njene poruke su obrisane pola sata nakon objavljivanja, a onda se navodno oglasila jednim sumnjivim mejlom, koji je zapravo samo pojačao zabrinutost svih u svetu tenisa.

Đoković je govorio o ovom slučaju sa namerom da se on što pre rasvetli.

„Nemam mnogo informacija o tome. Čuo sam za sve to pre nedelju dana i iskreno, šokantno je da je ona i dalje nestala. Viđao sam je često na Turu prethodnih nekoliko godina i nema šta da se kaže osim da se nadamo da je ok. Sve to je užasno. Mogu da zamislim kako se oseća njena porodica dok ne znaju gde je“, rekao je Đoković.

Peng Shuai Foto: Bai Xue / Avalon / Profimedia

Ipak, na tome se nije zaustavio, pa je ubrzo reagovalo i Udruženje profesionalnih tenisera (PTPA) koje zahteva dokaz da je Peng dobro.

To nije uticalo na druge tenisere da se oglase, a pre svih se tu misli na Španca i Švajcarca koji su ikone ovog sporta.

Sve ovo je izrevoltiralo i Džejmi Hempton koja je odlučila da pošalje javnu poruku velikanima tenisa.

„Federere, Nadale, Serena, molim vas oglasite se o slučaju Šuai Peng. S obzirom šta se desilo i šta se dešava, ako ne možete da stanete u zaštitu i progovorite o slučaju saigračice i Grend slem šampionke, da li ste stvarno lideri, da li ste stvarno glavni u ovom sportu? Već ste veoma bogati, recite nešto“, napisala je Hempton, nekadašnja 24. teniserka sveta.

Uspela je onda da izrevoltira Serenu, koja se ubrzo oglasila.

„Razorena sam i šokirana. Nadam se da je bezbedna i da će biti pronađena što pre. Ovo se mora istražiti, ne smemo ćutati“, napisala je Serena Vilijams na društenim mrežama.

Podelila je i fotografiju Kineskinje i pitanje: „Gde je Peng Šuaj?“.

BONUS VIDEO Neverovatna odbrana Đokovića i brejk poen protiv Rubljova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare