Foto: EPA/JOE CASTRO

Patrik Muratoglu, trener Serene Vilijams, govorio je o pritisku sa kojim se Novak Đoković suočava u napadu na 21. Grend slem.

PROČITAJTE JOŠ

„Ova godina je posebna za Novaka, uvek je bio daleko od dvojice drugih (Rodžer Federer i Rafa Nadal) po broju Grend slemova. Sada je izjednačen, 20 – 20 – 20. Dakle, on zna da je to prilika da zaista ponovo napiše istoriju i osećam da napetost tokom godine postaje sve veća i veća. U prva dva seta finala Rolan Garosa protiv Stefanosa Cicipasa osećao sam da je super-nervozan, mnogo više nego obično. Na Olimpijskim igrama, pomalo se izgubio, poludeo je i izgubio. Mogu osetiti kako se to gradi, ovaj trenutak za njega više se odnosi na bavljenje živcima. Na prošlom turniru na kojem je igrao, izgubio je u polufinalu protiv Aleksa Zvereva kada je poludeo, pa ima gorak ukus u ustima i treba ga se rešiti“, rekao je Muratoglu za Eurosport.

On je imao sličnu situaciju kao trener, jer Serena juri 24. titulu, da bi se izjednačila sa Margaret Kort.

Iako je Margaret svojih 11 titula osvojila u Open eri, aspolutna je rekorderka i Serena je silno želela da je skine sa trona, ali je i dalje na 23 titule.

„Da sam znao tajnu, mnogo bih olakšao Sereni. Ali igranje za 24. titulu je situacija u kojoj je bila Serena, to je novi pritisak u celini, to je jedan meč za istoriju. Ponekad je to jedan set za istoriju. Ovo je najveći mogući pritisak. Iako su ovi momci najbolji na svetu koji se nose sa pritiskom, ponekad je to previše, ponekad vas uhvati, ponekad postanete previše nervozni ili previše ljuti jer je emociju previše teško kontrolisati. Kada u pitanju je Serena, mislim da je poslednjih godina bilo nekih trauma – možda se oseća kao da više ne može da se izrazi i mislim da to nije dobro za nju. Mislim da je dobra kad je ona sama. Osećam da nije bila svoja u pojedinim momentima velikih finala i to je boli.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar