Foto: Tanjug/AP Photo/John Minchillo

Aleksandar Zverev izbacio je Sema Kverija u 1. kolu US Opena sa 6:4, 7:5, 6:2, a bilo je reči o Stefanosu Cicipasu.

PROČITAJTE JOŠ

Grk, inače 3. teniser sveta, na udaru je kritika, pa čak i ruganja zbog svojih odlazaka u toalet u kritičnim momentima mečeva.

Ume da se zadrži i 10 minuta u toaletu, posle čega se vraća sa novom taktikom, a malo ko ostane imun na prizor njegovo oca sa telefonom, u užurbanom kucanju poruka.

Nije teško sabrati „2 i 2“, zbog čega je Endi Mari eksplodirao u 1. kolu. Izgubio je od Cicipasa posle 4 sata i 44 minuta, a Stefanos je u prelomnim momentima petog seta proveo osam minuta u toaletu na pauzi.

Nije prekršio pravila, ali je iskoristio priliku da ih zloupotrebi, na šta je odavno ukazivao Zverev.

Novak Đoković i Stefanos Cicipas
Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

„Ponovo se to desilo. Dešava mu se svaki meč. To nije normalno. Protiv mene u Parizu, i protiv Novaka u finalu u Parizu. Mislim i protiv Krajinovića u Hamburgu da se nešto žalio, protiv mene u Sinsinatiju je bilo smešno, i evo sad opet. Mislim da drugi već shvataju o čemu je reč“, rekao je Zverev.

Naveo je Nemac da to ne priliči čoveku koji je u top 10 igrača sveta.

„On je treći igrač na svetu, jedan od najboljih u onome što radi. Verujem da mu nije potrebno da to radi. Takve stvari se događaju na juniorskim turnirima, fjučersima, možda na čelendžerima, ali ne kada si top 3. To jeste dozvoljeno, ali postoje i nepisana pravila među igračima. Rekao sam i ranije… Lomio sam rekete, ludeo na terenu i sve to, ali na jednu stvar sam ponosan, i tako će ostati do kraja moje karijere, dobijam i gubim igrajući tenis na teniskom terenu“.

Zverev je još u Sinsinatiju insinuirao da je Cicipas otišao u toalet sa telefonom, kako bi dobio taktiku od oca, koji mu je trener.

„To me niste pitali tada u Sinsinatiju, što me je veoma iznenadilo, jer bih odgovorio iskreno. Nije ga bilo duže od deset minuta. Njegova tata piše poruke na telefonu. On izađe na teren u odjednom potpuno promeni taktiku. Nisam samo ja, svi su to videli. Razmišljam: ‘Ili je otišao na neko magično mesto ili postoji neka komunikacija’. Ali ne želim ni da mu ukažem nepoštovanje. Odličan je igrač, broj tri na svetu s razlogom. Verujem, kao što je i Endi rekao, da mora da postoji neki nivo poštovanja. Nekada je moguće, jednostavno se ode do toaleta, moguće je, ali dešava se prečesto, rekao bih“, naveo je Zverev.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare