Teniserka Azarenka stisnutom pesnicom proslavila je pobedu
Foto: EPA-EFE/Riccardo Antimiani / POOL

Viktorija Azarenka oglasila se otvorenim pismom javnosti, povodom situacije na Australijan openu.

PROČITAJTE JOŠ

Mnogi teniseri su se požalili na uslove i karantin od 14 dana zbog leta avionom u kom je bilo zaraženih, a to se desilo na tri leta.

Azarenka je apelovala na sve da se pridržavaju mera, iako su one rigorozne.

„Ovo je bilo veoma teško vreme za mnoge od nas, uključujući i mene, nismo očekivali da ćemo biti u teškom karantinu od 14 dana, teško je prihvatiti uslove rada zbog svega kroz šta smo prošli van sezone, kako bismo se spremili da igramo prvi Grend slem sezone. Razumem frustraciju i osećaj nepravde koji preovladava“, napisala je Azarenka između ostalog.

Ona je zamolila kolege da ne budu oštri prema ljudima koji im pomažu u smeštaju, jer se i oni suočavaju sa pravilnikom koji moraju da poštuju.

„U doba smo globalne pandemije, niko nema jasna ‘pravila igre’ kako bi se radilo u punom kapacitetu, sve smo to videli prošle godine. Ponekad se stvari moraju prihvatiti, mora se adaptirati i nastaviti dalje. Volela bih da samo zamolim sve kolege za kooperativnost, razumevanje i empatiju za lokalnu zajednicu koja je prošla kroz mnogo rigoroznih mera. Nisu ni oni to birali, primorani su da se pridržavaju mera. Budimo saosećajni sa ljudima koji su izgubili posao ili voljene tokom ovih strašnih vremena širom sveta. Volela bih da zamolim sve da imaju poštovanje za one koji neumorno rade na tome da naše živote učine lakšim.“

Azarenka je zamolila i medije da budu svesni aktuelne situacije, uz poruku da je svima zdravlje na prvom meestu.

„Stvari su uvek lakše kada imate saosećajno okruženje i kada se radi zajedno. Još jednom, hvala svima naporima, nastavićemo zajedno sve kroz sledeće dane i nedelje“, zaključila je teniserka.

Inače, već je dvoje tenisera zaraženo, a ima sedam zaraženih ukupno, kada su u pitanju ljudi koji su doputovali na Australijan open kao igrači, treneri ili osoblje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare