Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/PETER FOLEY

Donald Del, jedan od trojice osnivača ATP organizacije, javno je stao u odbranu Novaka Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ

Del je sa Džekom Kramerom i Klifom Drisdejlom oformio krovnu organizaciju muškog tenisa 1972. godine, pa ne postoji pozvaniji čovek da govori o osnivanju Udruženja profesionalnih tenisera (PTPA).

U trenutku kada PTPA slavi nešto više od godinu dana postojanja i kada je već imao manjih ili većih nesuglasica sa ATP, Del je govorio o organizaciji koju su osnovali Đoković i Vasek Pospišil.

U tekstu za čuveni „Sport ilustrejted“ otvoreno je govorio o motivima zbog kojih je Đoković osnovao ovo udruženje.

„Đoković ovo sigurno ne radi za sebe. Nije mu potreban novac, jer ima više od 151 milion dolara zarade na terenu, a da ne spominjemo ostale prihode“, poručio je Del.

Karijeru je godinama gradio kao rukovodilac i bio je na tom polju neuporedivo uspešniji nego teniser (najbolji rezultat mu je četvrtfinale US Opena). Kao sportski menadžer je predstavljao Artura Eša, Džimija Konorsa i Ivana Lendla.

Istakao je da u trenutku kada je Novak jurio „Kalendarski slem“ nije nikako mogao da se bavi interesima PTPA.

„Njemu nije potrebno uznemiravanje. Niko ga ne bi okrivio da se izmakao i pustio Pospišila da izvrši teške poslove dok se bavio jednim od najsvetijih podviga u tenisu, nečemu što nije ostvareno više od pola veka, osvajanju Australijan opena, Rolan Garosa, Vimbldona i US Opena“, zaključio je Del.

BONUS VIDEO Suze Novaka Đokovića pred kraj finala US Opena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar