Foto:EPA-EFE/ANDY RAIN

Retko ko može da napravi pometnju samom pojavom kao on, retko ko se ovde oseća kao kod kuće i niko osim njega nije uradio sve ono što je ovde on uspeo. Došao je tiho, u legendu je odavno ušao, a mnogi su trljali oči u neverici. Ipak, i sam sam bio u neverici, ali iz drugog razloga.

Grafika: Slađana Đermanović

Probao sam i taj britanski „Pimm’s“ nakon nedugog nagovaranja kolege Saše („Aj da probaš Pimm’s“) i moram reći da je to jedno od onih pića gde vam se mišljenje menja sa svakim sledećim gutljajem.

PROČITAJTE JOŠ

Sa prvim sam mislio da ipak imam nešto britansko u sebi jer mi se neobično dopalo (praktično je to kola sa alkoholom), ali sa svakim sledećim gutljajem je postajalo previše slatko. Zapravo je stvoreno da se pije uz neki super slani ručak (Fish and chips), pa tako evo već 45 minuta stoji na stolu pored mene ispijen do pola. Gledam ja njega, gleda on mene, ali se ne pomeramo. Sledeći put ću probati neki džin tonik, možda čak onaj originalnog i neočekivanog naziva za ovaj turnir „Vimbldon“.

Počeo je dan laganom šetnjom jer smo bili svesni šta nas čeka do kraja dana, potpuna ludnica od dana, a mnogo je zavisilo od toga kako će se razvijati mečevi na Centralnom terenu.

Foto:EPA-EFE/ANDY RAIN

A da pojavio se i omiljeni Rođa(k) Vimblona, a prošetao je alejom u pratnji ko zna koliko članova obezbeđenja, pa je pre izgledao kao predsednik Švajcarske nego kao zvanično i dalje aktivni igrač. Rodžer Federer se vratio po prvi put na Vimbldon od kada je doživeo najbolniji poraz u karijeri u finalu od Novaka Đokovića.

Samo dan ranije je Rafael Nadal rekao da mu nedostaje Federer, a onda je ujutru, prvi put u istoriji kada se igraju mečevi nedeljom u Londonu, Švajcarac odlučio da se prošeta kompleksom dok mnogi navijači nisu verovali da je to zapravo on. Neočekivano tiho je došao rekorder turnira koji je čak osam puta podizao najčuveniji pehar na svetu.

Onda je svima postalo jasno i zbog čega na Centralnom terenu na proslavi 100 godina ovog stadiona pojavili su mnogi od najboljih tenisera i teniserki ikada, čak 63 titule Vimbldona su osvojili zajedno.

Upalo je u oko mnogima i što se Novak nagnuo i nešto došapnuo na uvo Federeru, a ostaće samo da nagađamo šta mu je tačno rekao. Mnogi misle da mu je pomenuo ono čuveno finale od pre tri godine.

Potera

„Traže te ovi iz organizacije Vimbldona, rekao sam im da si na dvojci“, pustio je Luka poruku u malu Whatsapp grupu srpskih novinara na Vimbldonu.

Bukvalno mi je srce sišlo u pete, rekoh šta li je sad? Zašto bi me tražili osim da mi saopšte nešto baš loše, nikada ne traže nekog poimenice… Svašta mi je prolazilo kroz glavu.

Vratio sam se što je brže bilo potrebno dok se na grupi nagađalo šta žele od mene.

I meni je prolazilo milion stvari kroz glavu jer sam mislio da me čeka neki hladan tuš.

Došao sam do prvog, pa do drugog prozora da bi mi rekli da me traže zbog konferencije Jelene Ostapenko.

„Trebaš nam, moji ljudi te traže po kompleksu“, kaže mi gospođa koja pokušava da bude pomalo drska, ali joj prosto ne ide. To se verovatno događa svima koji dobiju i unuke da prosto omekšaju dodatno.

Jelena Ostapenko
Jelena Ostapenko; Foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Kažu mi da sam jedini prijavio i da budem tu na šalteru dok ne saznaju detalje. Iz svake rečenice se vidi da ne žele da otkažu konferenciju, ne zbog mene, već zbog poštovanja prema Ostapenko. Bilo bi zaista i bedno da niko ne želi da čuje bivšu grend slem šampionku pogotovo nakon teškog poraza kad je imala dve meč lopte.

Čekam, čekam… Pokušavam da se izvučem na cigaru, a kažu mi može ako se vratiš za dva minuta… Na kraju im ostavljam broj telefona („Ti si iz Srbije“, kaže dok prepoznaje prve tri cifre), a znam vrlo dobro da je Letonka trenutno na testiranju za doping. Kao i svaki igrač koji završi takmičenje na turniru i zato sve to toliko i traje.

Ipak, sve ovo me je navelo da porazmislim malo i o tome kome se pridaje medijska pažnja, ali dovoljno govori i o tome kako se portretišu neki akteri.

Dovoljno je znati da niko nije želeo da postavi nijedno jedino pitanje 17. igračici planete nakon što je ispala u osmini finala Vimbldona…

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak se nije pozdravio sa sudijom nakon meča

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram