Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Novak Đoković, prvi teniser planete pobedio je u petak uveče Rafaela Nadala u polufinalu Rolan Garosa i to je izazvalo salve pohvala na račun najboljeg na svetu.

Đoković je posle izgubljenog prvog seta, dobio naredna tri i time napravio teniski presedan, jer niko nije u 97 mečeva do sada pobeđivao Nadala, kada izgubi prvi set na grend slemovima.

PROČITAJTE JOŠ:

Zato je podvig utoliko veći, pa su Novaku čestitali glumci, košarkaši, kolege teniseri i druge poznate ličnosti.

Filip Krajinović ga je označio kao čoveka „sa druge planete“ uz zanimljivu fotku Đokovića koji nosi naočare poput Klarka Kenta (Supermen).

Đoković je privukao i pažnju Hjua Džekmena, poznatog po ulozi u Vulverinu, koji je prokomentarisao „neverovatan meč“.

„Čestitam Novače, kako je ovo bio lep meč, radujem se finalu“, dodao je Džekmen. Luka Dončić, zvezda Dalas Maveriksa i NBA lige je objavio emotikon aplauza, čestitke su stigle i od Olimpijskog komiteta, od sponzora.

Tu je i Natalija Gitler koja je poznata po baratanju fudbalskom loptom kao fristajlerka. Dok je 34-godišnja sportistkinja bila mlađa, igrala je i tenis, pa odlično razume Đokovića i „beli sport“.

Novaku je čestitao Luka Jović, srpski fudbalski as iz Real Madrida, ali i Uroš Račić, Srđan Babić, fudbalski klub Crvena zvezda i brojni drugi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare