Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Odluka o tome da li će se grend slem u Njujorku, popularni US Open uopšte održati ove godine, mogla bi da bude poznata u narednih 24 sata, tvrdi poznati američki novinar Džon Verthajm.

Novinar „Sports Ilustrejtida“ kaže da bez obzira na to što iz USTA uveravaju da je sve u redu, veruje da bi oni uskoro mogli da se oglase i objave konačnu odluku.

PROČITAJTE JOŠ:

„Za sada, US Open je tu, ali mislim da nas konačna odluka o tome da li će ga biti čeka u petak 31. jula“, rekao je Verthajm.

On je pojasnio šta je po sredi i u čemu je najveći problem.

PROČITAJTE JOŠ: Barti odlučila, propušta US Open, ali Osaka rešila da igra

„Trenutno u USTA nisu najzabrinutiji zbog zdravlja, jer se situacija u Njujorku kreće u dobrom smeru. Zabrinuti su zbog putovanja i zbog toga je kao što znate otkazan i turnir u Vašingtonu. Da li će teniserima iz celog sveta biti omogućeno da dođu u SAD? Šta se dešava kad napuste SAD? Da li će posle turnira biti u karantinu? Setite se da Rolan Garos počinje dve nedelje posle, i ako imate karantin od dve ili tri nedelje, to može biti problematično“, dodaje Verthajm.

On kaže da još ima nade, ali da nije siguran ni sam šta će se dogoditi.

„Prošle nedelje smo objavili da je turnirski hotel promenjen, teniseri neće biti u JFK hotelu, nego će biti smešteni na drugom mestu. US Open za sada još stoji u kalendaru, ali ne radi se toliko o situaciji sa koronavirusom, koliko o problemima u vezi sa putovanjem“, zaključio je Verthajm.

Poznato je da je samo nekoliko sati posle ove izjave Verthajma, prva teniserka sveta, Australijanka Ešli Barti, odustala od dolaska u Njujork.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar