Đoković i Fonjini, Foto: EPA/JOE CASTRO

Italijanski teniser Fabio Fonjini kaže da veruje da je Novaka Đokovića iznerviralo, ali i motivisalo to kako se sve rasplelo posle Melburna.

Tamo je Rafael Nadal uzeo svoju 21. Grend slem titulu i izdvojio se u odnosu na Đokovića i Rodžera Federera koji imaju po 20.

PROČITAJTE JOŠ:

Fonjini je svojevremeno igrao protiv Nadala na tvrdoj podlozi i u trećem kolu US opena 2015. je pobedio Nadala, iako je gubio sa 2:0 i suočavao se sa brejkom u trećem setu.

Sličnu sudbinu je sada doživeo Nadal u finalu sa Danilom Medvedevim, jer je Rus imao 2:0 i tri brejk lopte na 3:2 i izgubio je od Rafe.

„Koliko ga znam, mislim da mu krv ključa u venama. S druge strane biće skoro pa srećan, jer ima izazova koji ga motivišu. Mora da je pomislio: ‘Super, pobedio si, vidimo se opet u Parizu’. Veoma je kompetitivan, pokazivao je to tokom godina. Ali opet, ako Rafa to hoće, on će takođe doći u Pariz i uzeti svoju 22. titulu“, rekao je Fonjini, a prenela je Gazeta delo Sport.

Italijan je sa Nadalom odigrao 17 mečeva i dobio je četiri puta.

„Nas dvojica nismo udarači, naša igra se zasniva na trčanju. Ako niste dobri, onda morate mnogo da se trudite. Za šampiona poput njega je sa jedne strane lako, jer je mentalno sa druge planete“, objasnio je Fonjini.

BONUS VIDEO: Novak Đoković spektakularno dočekan u Budvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar