AP Photo/Kelly Barnes

Novakov prijatelj i jedan od najbližih saradnika u organizaciji PTPA Vasek Pospišil podržao ga je u kritici na račun ATP-a.

Đoković i Pospišil su pre tri i po godine oformili PTPA, asocijaciju profesionalnih tenisera sa ciljem da se poboljša njihov položaj mimo ATP-a i u odnosu prema organizatorima turnira.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedan od ciljeva je i taj da žele što bolji status za one nižerangirane igrače, koji nisu u mogućnosti da zarađuju velike svote novca od bavljenja tenisom.

Kanađanin je posle mastersa u Sinsinatiju 2020. podržao Đokovića u borbi protiv ATP-a, a sada u isterivanju pravde za račun Gorana Ivaniševića.

Ivanišević nije proglašen najboljim trenerom godine uprkos tome što je Novak tokom 2023. osvojio tri grend slema, Završni masters i što je prebacio 400 nedelja na vrhu ATP liste i oborio rekord po broju grend slemova (sada ima 24).

ATP je za trenere godine proglasio Simonea Vanocija i Darena Kejhila, trenere Janika Sinera, koji je sa Italijom osvojio Dejvis kup i još četiri turnira.

„Gorane, pretpostavljam da moramo da osvojimo četiri od četiri grend slema, da bismo možda ušli u uži izbor za nagradu. Završena godina na broju jedan, tri grend slema i šta koji… Ispisivanje istorije nije dovoljno, moj dragi treneru“, napisao je Novak.

Iza njega je odmah stao i Pospišil koji je kratko dodao: „Novak je u pravu“.

Ubrzo se oglasio i Greg Rusedski, nekadašnji britansko-kanadski teniski as, koji je osvojio 15 trofeja u karijeri.

„Samo jedan meč udaljen od kalendarskog Grend slema. Dvadeset četiri Grend slem titule i nastavlja dalje. Daren Kejhil je uradio sjajan posao sa Sinerom, ali samo jedan čovek zaslužuje nagradu za trenera godine, a to je Goran. Teže je ostati na vrhu, nego tamo stići, posebno sa 36 godina“, rekao je Rusedski.

BONUS VIDEO: Siner slavio protiv Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar