Foto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

Poruka za buduće šampione.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Foto: Promo

Novak Đoković je uspešno startovao na Australijan openu, nakon neočekivanog izazova u prvom kolu turnira.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski as je odigrao esktremno težak meč protiv talentovanog Dina Prižmića iz Hrvatske koji mu je u njegovom stilu zadavao neverovatne problema i naterao ga da na terenu uprkos činjenici d aje bolestan provede četiri sata.

Samo, Novak je previše često bio u ovakvim situacijama da bi neko mogao lako da ga slomi.

Jedna od njegovih najvećih šampionskih crta jeste mentalna snaga sa kojom je znao da samelje rivala, a sve polazi od samopouzdanja kojeg Đoković ima na pretek.

U posebnom razgovoru sa srpskim novinarima u Melburnu, otkrio je šta znači sampouzdanje u sportu kroz prizmu njegove pobede protiv Prižmića.

Kako bi definisao samopouzdanje u sportu?

“Samopouzdanje nije upotpunjeno bez pobeda. Kao igrač koji se možda probija, kao mlad igrač, možeš da pokazuješ samopouzdanje, veru u sebe, i to je uvek za pohvalu – kao na primer u Prižmićevom slučaju. Mlad teniser ima mnogo dilema, ali i veliku glad i želju da se dokaže“, počinje priču o ovoj temi. Đoković.

Ipak, pravi i jasnu razliku.

„To samopouzdanje je dosta drugačijeg tipa od onog koje dođe kada se nagomilaju iskustvo, pobede, dostignuća – to je ono pravo samopouzdanje i ono mora da ima zaleđinu pozitivnog životnog i rezultatskog iskustva. Hajde da kažemo da je pola-pola – polovina samopouzdanja su iskustvo i rezultati, a druga polovina dolazi iz nas samih – kako teniser sam sa sobom bije tu bitku, da li si u stanju da pobediš svoje dileme i negativne aspekte ličnosti, kao i da se izboriš sa ‘bukom’ koja dolazi spolja, jer uvek je nažalost više onih koji ti govore da ne možeš i da nećeš uspeti. Stvar je u tome da se bude u stanju da se sve to pretvori u korisnu, produktivnu energiju“.

BONUS VIDEO Intervju Novaka Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar