Foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najbolji ikada iznenadio srpske novinare.

Foto: Nova.rs
Foto: Promo

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Novak Đoković jedinstvena je figura u svetu sporta na mnogo načina. Od njegovog odrastanja, do načina na koji igra tenis, trenira i kako gleda na život. Zbog toga je često bio na udaru javnosti, a njegovi izbori secirani i javno anatemisani.

Ipak, nikada nije odustajao od svog puta, svojih ideja i svojih verovanja čak i kada je morao da pliva uzvodno protiv najjačih struja.

PROČITAJTE JOŠ

Jedna od stvari na kojoj je najviše istrajao i koja je bila kamen temeljac njegovih uspeha bila je rigorozna ishrana.

Prvo je otkrio da mu smeta gluten, pa je izbacio meso, da bi vremenom uveo rigorozne rutine, od onih kojima započinje dan, do stvari koje radi na mečevima.

Jedna od najkontroverznijih tema je bila čuveni magični napitak, zbog kojeg se dizala velika frka. Neko iz njegovog tim bi nešto u tajnosti smućkao u flašicu za vodu, a Novak bi to popio i zatim podigao nivo energije i lomio svoje rivale.

U pitanju je bio izotonični napitak za poboljšanu hidrataciju organizma koji je izazvao veliku buru.

I sam Novak je bio zagonetan jednom prilikom i dodatno zagolicao bujnu maštu njegovih kritičara.

Foto: Nova.rs

„Rekao sam da ćete saznati o čemu je reč brzo, ali ne tako brzo. Reč je o suplementima na kojima radim, sportskim pićima i još nekim stvarima. Probaćete i reći ćete mi kako vam se sviđa. Možda osvojite Vimbldon“, rekao je u Londonu pre dve godine najbolji igrač svih vremena.

Trudio se Novak da ostane zagonetan i da ne otkriva previše detalja obećavši da će o svemu pričati kada pokrene svoj proizvod.

Ovog januara je u saradnji sa kompanijom Waterdrop čije prozivode je promovisao i koristio, konačno pokrenuo i sopstveni brend pod nazivom SILA.

U pitanju su kockice za hidrataciju sa elektrolitima kojim je unapređena formula njegovog čarobnog napitka.

„SILA je rezultat višegodišnjeg istraživanja. Svaka kockica kombinuje snagu prirode i jasnoću nauke kako bi ti pomogla da daš svoj maksimum, iz dana u dan.“ stoji u opisu ovog proizvoda.

I upavo je SILA bilo iznenađenje koje je Đoković priredio srpskim novinarima u Melburnu.

Nakon prve zvanične konferencije na kojoj je najvio svoj pohod na 11. grend slem titulu, Novak je na odlasku imao iznenađenje za novinare.

„Ovo vam je novi proizvod sa kojim smo krenuli. Jednu kockicu stavite u pola litre vode i popijete“, rekao je Novak uz osmeh dok nam je novi tim menadžer i doskorašnji sparing partner Karlos Gomez Erera, popularni Čarli podelio po kutiju proizvoda i sve iznenadio ovim gestom.

Bila je to poruka u stilu Novaka Đokovića.

„Ideja da se stvori SILA je započela još pre deset godina. Tada sam počeo da budem disciplinovaniji, strastveniji i neumoljiviji u pronalaženju najboljih načina da budem bolji i na terenu i van njega. Bio sam inspirisan opštim stanjem svog tadašnjeg zdravstvenog stanja i time kako sam se tada osećao, pa sam odlučio da razmislim o stvaranju sopstvenog brenda koji bi mogao da obogati živote ljudi na isti način kao što je obogatio moj“, rekao je Novak.

Neka sila bude s vama.

Pa da možda konačno osvojim i taj Vimbldon.

BONUS VIDEO Intervju Novaka Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar